Obeleženo deset godina programa "Zajednici zajedno"

Obeleženo deset godina programa "Zajednici zajedno"

Podržane su brojne kulturne i sportske manifestacije, rekonstruisana i izgrađena dečija igrališta, obnovlјena Mala stražare–Opservatorija na Petrovaradinskoj tvrđavi...

Grad Novi Sad i kompanija ''NIS'' predstavili su u sredu 12. septembra  rezultate višegodišnje uspešne saradnje kroz program društvene odgovornosti ''Zajednici zajedno'' koji NIS realizuje već 10 godina želeći da unapredi kvalitet života lokalnih zajednica širom Srbije.

Prisutnima na svečanosti u Gradskoj kući obratili su se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i generalni direktor kompanije ''NIS'' Kiril Tjurdenjev.

Gradonačelnik Vučević je rekao da odlični rezultati Programa pokazuju koliko je dobra saradnja Grada i najveće kompanije u Srbiji, čije je sedište u Novom Sadu.


- Ponosni smo što smo u Program, koji teži napretku društva, ulaganjem u nauku, obrazovanje, kulturu, sport, socijalno preduzetništvo, uklјučeni od samog početka. Zahvalјujući tome, podršku su dobili mnogi talentovani pojedinci i institucije, koji predstavlјaju budućnost Novog Sada i Srbije. Novina je da je kompanija ''NIS'' naš partner i u obnovi bisera Novog Sada, odnosno Petrovaradinske tvrđave koja će dobiti sjaj koji i zaslužuje, jer svaki njen kamen i cigla predstavlјaju naše jedinstveno kulturno-istorijsko nasleđe. Tamo smo preselili i kulturne manifestacije, i pokazali da imamo kapacitet da organizujemo kvalitetne sadržaje i mimo centralnog gradskog trga, pa gradić polako počinje da živi kao kulturno-turistička atrakcija – naglasio je gradonačelnik.

Generalni direktor kompanije ''NIS'' Kiril Tjurdenjev rekao je da je ponosan na deceniju dugo partnerstvo sa Gradom Novim Sadom, koje predstavlјa potvrdu volјe za dalјe zajedničko delovanje na dobrobit Novog Sada i Novosađana.

- ''NIS'' je u srcu Novog Sada, uveren sam ne samo geografski, zato napredak naše kompanije ne bi bio potpun ako ne bi doprineo i napretku grada u kojem živimo i radimo. Takvo shvatanje je i u našoj strategiji, a posebno u programu ''Zajednici zajedno'' – istakao je Tjurdenjev.


Kroz različite programe društvene odgovornosti, ''NIS'' je od 2009. godine u razvoj Novog Sada uložio gotovo 300 miliona dinara. Od toga je samo kroz program ''Zajednici zajedno'' realizovano 86 projekata koji su doprineli pobolјšanju uslova života Novosađana, navodi se u saopštenju.

Tako su, između ostalog, rekonstruisana i izgrađena dečija igrališta Predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo'', obnovlјen je objekat Male stražare–Opservatorije na Petrovaradinskoj tvrđavi, uređen je Dunavski park, a značajno je unapređena i sportska infrastruktura Novog Sada. Pored toga, ''NIS'' i Grad Novi Sad su podržali brojne kulturne i sportske manifestacije među kojima je i ''Sterijino pozorje'', pobolјšali uslove za rad i boravak u Domu ''Veternik''. Takođe, u okviru Programa u Novom Sadu je otvorena i prva Kancelarija za auto-sedišta kako bi se jačala bezbednost najmlađih u saobraćaju, dok je na Štrandu uređeno prvo kombinovano dečije igralište u Srbiji, prilagođeno deci sa invaliditetom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan