Obeleženo godinu dana rada Pokrajinske vlade

Obeleženo godinu dana rada Pokrajinske vlade

Na konferenciji za novinare predstavljeni su rezultati rada i najavljeni najbitniji projekti koji će biti realizovani u narednom periodu.

Igor Mirović je rekao da je sve odluke koje je Pokrajinska vlada donosila u proteklih godinu dana, donosila jednoglasno i da je za njih imala i podršku Skupštine Vojvodine. 

- Mi smo vreme trošili na konkretne projekte, programe, na međusobnu koordinaciju unutar vlade, sa poslanicima i rukovodstvom Skupštine Vojvodine, sa lokalnim samoupravama – kazao je Igor Mirović i dodao je Pokrajinska vlada imala izvanrednu saradnju sa Vladom Republike Srbije. 

Govoreći o najvećim projektima Mirović se posebno osvrnuo na izgradnju bloka B i C Kliničkog centra Vojvodine, rekavši da je za taj projekat prikupljena sva neophodna dokumentacija te da će novi objekat biti izgrađen na 30.000 novih kvadrata i da će imati 400 ležajeva.

- Očekujemo da 12. jula bude potpisan Memorandum između ministarstva finansija i Evropske investicione banke i da tokom septembra, na našu inicijativu, bude započeta procedura izbora izvođača radova za izgradnju bloka B i C – rekao je Mirović i dodao da će u novom objektu biti značajno poboljšani uslovi rada, lekara i svog medicinskog osoblja.

On veruje i da će do kraja 2017. godine biti potpisan ugovor sa izvođačem koji će početi radove na ovom, kako je naveo, najvažnijem objektu u poslednjih 20 do 30 godina, kada je reč o zdravstvenoj zaštiti u Vojvodini.

Pomenuo je i izgradnju zgrade Radio televizije Vojvodina, rekavši da će za dva dana biti potpisan ugovor sa Ministarstvom kulture o finansiranju tog projekta.

- Pokrajinska vlada će izdvojiti više od 500 miliona dinara, a ministarstvo kulture 400 miliona dinara. To je jedan okvirni finansijski ugovor, a plan je da do kraja jula bude raspisana javna nabavka za izgradnju zgrade, a u toku je javna nabavka za rušenje starog objekta – naveo je Mirović.

Kada je reč o socijalnoj zaštiti, Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada obezbedila finansijsku podršku za 4.200 porodica sa troje dece.

- Ove godine iz budžeta za tu namenu izdvojeno je 608 miliona dinara, što znači da će roditeljima u prvih deset dana meseca biti isplaćivana naknada za prethodni mesec – ocenio je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade istakao je da je Uprava za kapitalna ulaganja u proteklih godinu dana uložila 3,2 milijarde dinara u 41 lokalnu samoupravu na teritoriji Vojvodine.

- Sve opštine koje su aplicirale na konkurse dobile su odgovarajuća sredstva, bilo je tu značajnih projekata, neki od njih su u toku, poput izgradnje fabrike vode u Kovačici, rekonstrukcije Velike terase u Subotici, izgradnje prilaznih saobraćajnica između Nove Pazove i autoputa Beograd-Novi Sad – istakao je Mirović.

Za izgradnju magistralnog puta Novi Sad Ruma sa tunelom kroz Frušku goru, Mirović je rekao da je to trenutno jedini infrastrukturni projekat u Srbiji koji ima kompletno završenu projektnu i drugu dokumentaciju i da se odmah mogu započeti pregovori za potencijalnim investitorima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan