Objavljen novi školski kalendar: Vojvođanski đaci i ove godine bez jesenjeg raspusta

Objavljen novi školski kalendar: Vojvođanski đaci i ove godine bez jesenjeg raspusta

Školska godina se tek završila, a Službeni glasnik je već objavio kalendar rada za 2023/2024. za srednjoškolce i osnovce.

Učenici na teritorije Vojvodine, na zimskom raspustu će biti od 23. decembra do 14. januara. Drugo polugodište zvanično počinje 15. januara.

Novi predah sledi u februaru kada se obeležava Dana državnosti – Sretenje. Mini odmor očekuje ih od petka, 15. do nedelje, 18. februara.

Prolećni raspust trajaće od 27. aprila do 6. maja, a đaci se u klupe vraćaju u utorak, 7. maja. Ovaj odmor obuhvatiće Praznik rada 1. maj i Vaskrs.

Zbog katoličkog Uskrsa, đaci će imati odmor od 28. marta do 3. aprila. Sledeći odmor biće od 1. do  6. maja.

Školska 2023/2024. godina će se za osnovne škole završiti u petak, 14. juna,  polaganje male mature biće od 17. do 19. juna.

Kada je reč o srednjoškolcima, drugo polugodište će se završiti u petak, 21. juna.

Drugo polugodište za učenike četvrtog razreda gimnazije završava se u petak, 24. maja 2024. godine, a za učenike trogodišnjeg razreda trogodišnjeg i razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola – u petak, 31. maja.

U ostatku Srbije, đaci će imati jesenji raspust od srede, 8. do petka, 10. novembra, a oni će ići na zimski rasput nedelju dana kasnije od školaraca iz Vojvodine.

Podsetimo, u našoj zemlji važe dva školska kalendara – jedan donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje za škole na teritoriji AP Vojvodina, a drugi utvrđuje Ministarstvo prosvete i on važi u ostatku Srbije.

Oceni vest:
5
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan