Objavljeno koji će sve bendovi nastupiti na ovogodišnjem Blokstoku

Objavljeno koji će sve bendovi nastupiti na ovogodišnjem Blokstoku

Sva imena ovogodišnjeg Blokstok festivala poznata su i spremna za žurku leta u Železničkom parku u Novom Sadu u subotu, 1. jula.

Od 18 časova na bini ćemo imati prilike da slušamo Magnitudu, Tehacerose,  5 Minuta slave, E-play i Jorgovane. Ipak, „hedlajneri“ večeri će defintivno biti Brkovi. Bend koji je stvorio vlastiti stil koji su nazvali “PunkFolkWellness” dolazi iz Zagreba i kako kažu organizatori, neće slučajno biti opet u Parku.

Posle punih 7 godina, Brkovi nam dolaze po drugi put na Blokstok. Za nas ovaj podatak ima posebnu težinu, jer je upravo na prethodnom nastupu Brkova 2016. godine Blokstok po prvi put u svojoj istoriji postavio standarde u poseti i produkciji kojih se i danas drži. Blokstok 2016. bio je prekretnica jer smo po prvi put imali posetu od 10.000 ljudi u parku i atmosferu koja je festival nepovratno lansirala van lokalnih okvira. Znamo koliko je ovaj bend tražen i popularan, i hteli smo na ovaj način da ispunimo želju našoj publici i da im se zahvalimo za 25 godina vernosti – objašnjava direktor Festivala, Marko Tančik.

Ipak, to ne znači da se za ovaj jul ne sprema ništa novo. Brkovi su nedavno izdali, osmi po redu, studijski album “Krvava novčanica”.  Na ovom izdanju nalazi se devet pesama koje su snimljene i producirane u Piknik studiju, kod renomiranog producenta Gospodina Bandara, sa kojim su Šemso i ekipa i ranije uspešno sarađivali.  

Što se tiče našeg nastupa, planiramo da vam premijerno izvedemo nekoliko pesama sa našeg novog albuma "Krvava novčanica", a ostatak repertoara će činiti najznačajnije pesme iz svih perioda naše karijere. U Novom Sadu imamo puno prijatelja i saradnika, a uvek i sjajnu podršku publike, tako da se nastupu radujemo i verujem da ćemo tu radost podeliti sa svim prisutnima na Blokstoku u subotu 01. jula – poručuju iz ovog benda. 

Uz ovu listu, tradicionalno, festival će otvoriti mladi autorski bend koji je izabran na konkursu. Ove godine, tu priliku dobio je bend Ascend, koji iza sebe već ima i jedan autorski EP.

Poseban “štimung” festivalu daje i dugogodišnja saradnja organizatora sa “Moto unijom Vojvodine”, organizacijom koja okuplja veliki broj moto klubova iz pokrajine. Defile dvotočkaša najprometnijim gradskim bulevarima i izložba u parku svake godine predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posetioce, ali i doprinose afirmaciji bajkerske subkulture.

Ovo je festival za sve generacije, što se vidi i po programu, koji se malo razlikuje ove godine. Nadam se uvek i lepom vremenu, a očekujem da sve prođe bez incidenata, kao što je uvek do sada i bio slučaj. Sve ostalo je u suštini manje bitno – dodaje Tančik.

I ove godine, iz bezbednosnih razloga, apeluje se da posetioci ne unose piće u staklenoj ambalaži u park, kao i da se ne približavaju železničkoj pruzi. Festival će biti otvoren u 18.30 časova, a svirke će se održavati do jedan sat iza ponoći.

Ulaz na Festival je besplatan.  

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan