"OBJEKTIVNO": U Muzeju Vojvodine otvorena godišnja izložba fotoreportera (FOTO)

"OBJEKTIVNO": U Muzeju Vojvodine otvorena godišnja izložba fotoreportera (FOTO)

Ljubitelji fotožurnalistike su u ponedeljak uveče prisustvovali nesvakidašnjem događaju. U Muzeju Vojvodine održana je Sedma godišnja izložba fotoreportera Novog Sada i Vojvodine "Objektivno" i samostalna izložba fotoreportera Andraša Otoša povodom trideset i pet godina rada.

Izloženo je 120 fotografija od trideset i tri autora koji svoje radove objavljuju u domaćim i stranim medijima. Posetioci će moći da uživaju u sjajnim "zaleđenim" trenucima reportera koje su oni tokom poslednjih nekoliko godina ovekovečili tokom izveštavanja sa raznih događaja. Portreti, reportaže, sport, ali i pejzaži i mnoge druge interesantne stvari iz svakodnevnog života ostale su u delićima sekunde zauvek sačuvane od zaborava.


Selektor radova bio je doajen fotografije Geza Lenert koji ove godine obeležava pola veka bavljenja umetnošću svetlopisa.

Izložba "Objektivno" nastala je iz fotoreporterske Nove godine kada su se reporteri "Dnevnika" i "Mađar soa" krajem decembra uvek sastajali zbog druženja. Pre nekoliko godina odlučeno je da se u ovaj događaj uključe i fotoreporteri ostalih redakcija u Novom Sadu i pokrajini.


Otoš
, koji je inače fotourednik u dnevnom listu "Mađar so", pored tri i po decenije rada, svojim radovima je obeležio i 75 godina postojanja svoje redakcije.

Ovogodišnju izložbu je otvorio predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor, a organizatori su bili Foto asocijacija Vojvodine, Muzej Vojvodine i viši kustos Darjuš Samii, a uz podršku Uprave za kulturu grada Novog Sada.


Izložene fotografije se mogu pogledati do 20. januara.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan