OČEKUJTE POČETNI HAOS: U septembru novi način zakazivanja specijalističkih pregleda

OČEKUJTE POČETNI HAOS: U septembru novi način zakazivanja specijalističkih pregleda

Kako portal mojnovisad.com nezvanično saznaje, od septembra će u Domu zdravlja "Novi Sad" biti moguće zakazati termin kod specijaliste samo putem izabranog lekara opšte prakse. Tada se, naime, prelazi na novi sistem zakazivanja, koji bi trebao da otkloni nedostatke postojećeg.

Međutim, to stvara probleme Novosađanima kojima je ovih dana potreban specijalista. Budući da su svi termini kod istih popunjeni u avgustu, postavlja se pitanje da li će se uspeti izboriti za termin u septembru. U ovom momentu zaposleni u kol centru Doma zdravlja upućuju sugrađane da se obrate svojim lekarima opšte prakse, i objašnjavaju da im ne mogu zakazati termin za septembar. Sa druge strane, lekari opšte prakse pozivaju pacijente da im se jave tek u septembru radi zakazivanja specijalista.

- Međutim, možda to neće funkcionisati prvih par dana, pa je najbolje javiti se otprilike nakon petog septembra – saznajemo nezvanično.

Podsećamo, do sada su se specijalistički pregledi zakazivali u Novom Sadu putem kol centra, ili kod medicinske sestre specijaliste. To je stvaralo brojne probleme onima koji su se zakazivali, bilo je teško doći do termina, a objektivno se mogao zakazati i onaj ko nije do tada imao uput za pregled specijaliste.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan