Ocena iz drugog stranog jezika biće brojčana i ulaziće u prosek

Ocena iz drugog stranog jezika biće brojčana i ulaziće u prosek

Ocena iz drugog stranog jezika biće brojčana i ulaziće u prosek, predviđeno je u Nacrtu izmena Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Očekuje se da izmene zakona budu usvojene pre kraja prvog polugodišta, kako bi ova promena počela odmah da se primenjuje. Kako je "Danasu" potvrđeno u Ministarstvu prosvete, samo u ovom polugodištu u petom razredu zaključna ocena iz drugog stranog jezika će se izvoditi na osnovu dve brojčane ocene.

Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, usvojen u oktobru 2017, promenio je status drugog stranog jezika iz obaveznog izbornog predmeta u izborni program, kakav imaju i građansko vaspitanje i verska nastava. Izborni programi se ocenjuju opisno pomoću trostepene skale – ističe se, dobar i zadovoljava, a zaključna ocena ne utiče na opšti uspeh učenika.

Ovakav potez je kako prenosi "Danas" izazvao nezadovoljstvo nastavnika stranog jezika, a prosvetne vlasti izmenu zakona su obrazložile tvrdnjom da nastavnici nisu spremni za ovu promenu, zbog čega će biti vraćeno ranije rešenje o brojčanom ocenjivanju drugog stranog jezika.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan