OD "KRISTINE I ĐENKE" DO "HIPSTERA": Dali smo nadimke najzanimljivije uređenim toaletima u novosadskim kafićima (FOTO)

OD "KRISTINE I ĐENKE" DO "HIPSTERA": Dali smo nadimke najzanimljivije uređenim toaletima u novosadskim kafićima (FOTO)

Stvar su potrebe, skloni smo komentarisanju njihovog izgleda, a nepisano je pravilo da ih žene uvek posećuju u paru. Ispred njih se stvaraju redovi, svedoci su bezbroj "selfija", u njima umemo da "olakšamo" dušu, ali i neke druge delove svog bića – naravno, u pitanju su toaleti.

Novosadski ugostitelji utrkuju se koji će više da nas fascinira izgledom toaleta u svojim lokalima, pa smo stoga došli na nesvakidašnju ideju – da vam slikom i rečju predstavimo neka najzanimljivijih gradskih mesta gde "i car ide peške".

Neki toaleti se jednostavno izdvajaju svojom prefinjenošću, a neki vas oduševe originalnošću. Učinili smo stvari malo zanimljivijim time što vam nećemo otkirti u lokale u kojima se nalaze. Nadenuli smo im simpatične nadimke, a verujemo da ćete neke od njih i prepoznati.

"Dete cveća"

Da, znamo koliko je apsurdno nazvati jedan toalet ovako. Međutim, u njemu jednostavno sve aludira na ovaj nadimak. Cveće na sve strane, tapeti sa beskrajno puno cvetova, čak i lavabo ukrašava jedan veliki roze lotos. Beskrajno je sladak i simpatičan, sa interesantnim detaljima koji odaju utisak kao da ste u nečijem stanu, a ne u toaletu jednog novosadskog kafića.

"Kristina i Đenka"

Sigurno se sećate legendarnog pitanja iz filma "Maratonci trče počasni krug", koje glasi: "Šta to radiš kume­?". Naravno, aludiramo na poznatu scenu u kojoj su jedni od aktera upravo dva lika po kojima smo ovom toaaletu dali ime. Tačnije, nismo to uradili mi, već vlasinici lokala. Na vratima ženskog piše Kristina, dok na muškom piše Đenka. Unutrašnjost je ukrašena scenama iz filmova “Balkanski špijun“, već pomenutih "Maratonaca" i “Ko to tamo peva“. Legendarne scene domaće kinematografije, svojevrstan omaž Dušanu Kovačeviću i jedan nadasve zanimljiv toalet.

"Belvedere"

Ukoliko ste imali tu sreću da zalutate do kakvog bečkog dvora, a potreba vas je odvela na mesto koje je tema ovog članka, mogli ste čuti klasičnu muziku u pozadini. Enterijer ovog toaleta je takav da ništa manje ne očekujete ni ovde. On čak ima svoje “predvorje“ sa raskošnim ogledalom za “lupanje selfija“, a ako ogladnite od te teške rabote, tu su jabuke kojima možete da se okrepite. Viskoka salonska vrata, velika ogledala, raskošne zlatne tapete – uzvišenost dostojna zadatka koji se u njemu obavlja.

"Hipster"

Crno-beli pod sa geometrijskim paterom, nekoliko detalja u boji, saksije sa cvećem i postranost karakterišu našeg "Hipstera". Moderan i jednostavan enterijer, prostor kome je posvećeno taman onoliko pažnje koliko je potrebno da se osećate više nego prijatno u njemu. Najzanimljiviji detalji jesu muška i ženska figurica na vratima.

"Poljski"

Ne možete da udišete "svež" vazduh dok ste u njemu, ali sve unutra će vas podsećati na neko staro seosko gazdinstvo. Ovde postoji drvena komoda, koja asocira na stare umivaonike u kojima se držao lavor, a voda se sipala iz limenih bokala. Iznad ogledala je veštačko cveće i prostor je ispunjen rustičnim detaljima. Naprosto ćete zaboraviti da se nalazite u samom centru grada.

"Crno-beli svet"

Ne, niste zalutali u spot Prljavog kazališta, ali vrlo je verovatno da ćete ovde početi da pevušite njihovu poznatu pesmu. Dok obavljate ono zbog čega ste došli, Merlin Monro će vas zavodljivo gledati sa zida i podsećati na neka lepša vremena. Odsustvo boja, stare fotografije, plakati za jednu od najpoznatijih votki na svetu... Pogađate u kom lokalu se nalazi ovaj toalet?

Tekst i foto: Mirela Kuč

Oceni vest:
16
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bilo Gusto

  pre 2547 dana i 13 sati

  Jednom sam bas lepo nuzdio u Belvedere, toplo preporucujem svima!

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Novosađanka

  pre 2545 dana i 23 sata

  Nepravedno je što ste izostavili toalet u Flying Dutchman-u. Bajkovit sasvim..

  Oceni komentar:
  0
  0