Od naredne godine uvodi se novi sistem fiskalizacije, država će subvencionisati nabavku kasa

Od naredne godine uvodi se novi sistem fiskalizacije, država će subvencionisati nabavku kasa

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali učestvovao na skupu povodom predstavljanja novog modela fiskalizacije i poručio proizvođačima hardverskih i softverskih rešenja da je proces u potpunosti otvoren i da svi imaju jednake šanse da ponude svoja tehnička rešenja.

On je tom prilikom, u testnom okruženju izdao i prvi fiskalni račun u novom sistemu fiskalizacije, piše RTS.

Obraćajući se proizvođačima, Mali je istakao da je sadašnji sistem fiskalizacije uveden pre više od 15 godina, ali da je tehnologija koja se u toj oblasti može primeniti znatno napredovala, te da od njih očekuje nova rešenja, saopštilo je resorno ministarstvo.

– Predstaviće vam se jedno rešenje na kojem ćete moći da radite, kako biste što pre izaši sa novim uređajima i softverskim rešenjima, kojima treba da pomognete našoj privredi. To je važno da bismo ispunili definisano, a to je da primena nove fiskalizacije počne od 1. januara sledeće godine – izjavio je ministar.

On je objasnio da je važno da se ide u korak sa vremenom, odnosno da se modernizuje ova oblast.

Ovo je potpuno novi sistem koji podrazumeva da se u realnom vremenu svi podaci sa fiskalnih kasa slivaju u Poresku upravu. To će omogućiti bolju kontrolu, ali i unaprediti borbu protiv sive ekonomije i borbu za naplatu poreza – rekao je Mali.

Kako ističe Ministarstvo finansija, primena Zakona o fiskalizaciji za privredu neće predstavljati dodatni trošak, jer je država budžetom za ovu godinu opredelila tri milijarde dinara za subvencije privrednicima za nabavku fiskalnih kasa.

Ministar je podsetio da uz Zakon o fiskalizaciji, Zakon o elektronskom fakturisanju predstavlja deo strukturnih reformi koje će znatno uticati na poboljšanje poslovnog ambijenta u Republici Srbiji.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Da

  pre 1091 dan i 11 sati

  Sigurno je samo da je to novi način za efikasniju pljačku građana.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Ništa dobro

  pre 1091 dan i 10 sati

  Ma jok. Sad će da uvedu neki singapurski model. Ime modela se menja kada građani na***deru.
  Prvo su to uradili sa penzijama, sad sa porezima...
  Država se tako pravi, da narod dobija sve manje, deru ga sve više, a nekolicina na vrhu polako pravi piramidu vlasti, koja treba da se uklopi u svetku piramidu vladara.
  Verovatno ste primetili, da sve više viču o ljudskim pravima - kad ono prava sve manja.
  Jednako i sa demokratijom, sve je manja i manja.
  Tobož postoji neki Ustav.
  Kad ono, prvo posebni zakoni o nekretninama za Jevreje - što je protivno Ustavu, a zatim sad idu posebni zakoni za žene - što je opet protivno Ustavu.
  Naravno, očekujemo i zakone za one koji su rodno zbunjeni - što je opet protivno Ustavu.
  Ustav kaže da su svi građani jednaki i svi zakoni moraju tome da se podrede.
  Ako se osebno zaštićuju žene - onda takav zakon ne važi -> ne samo za muškarce, već i za sve one koji se ne osećaju ženskim rodom.
  Gde će nas sve to odvesti?
  U davno spremani i željeni haos, koji će omogućiti ustoličenje čvrste piramidalne vlasti Vladara Novog Svetskog Poretka.

  Oceni komentar:
  0
  0