Od Nove godine polaganje vozačkog ispita za B kategoriju 100.000 dinara

Od Nove godine polaganje vozačkog ispita za B kategoriju 100.000 dinara

Cena polaganja vozačkog ispita za dozvolu B kategorije u novosadskim auto-školama od 1. januara trebalo bi da poraste za 10.000 dinara.

Uz prijavu ispita, lekarsko uverenje, te polaganje prve pomoći, od Nove godine budući vozači će za obuku izdvajati blizu 100.000 dinara. To je za "Dnevnik" potvrdio predsednik Udruženja auto-škola Milan Mudrinić, objašnjavajući da je do poskupljenja došlo zbog veće cene energenata, rada, poreza i doprinosa, koje su im nametnute. Poznato je od ranije, da je do poskupljenja trebalo da dođe još prošle godine zbog obaveza auto-škola koje im je doneo novi Pravilnik o bezbednosti u saobraćaju, obavezujući ih da svaka od njih ima u vlasništvu ili zakupu svoj poligon, te da izgradi uspon za kretanje vozila pod ručnom kočnicom.

Poligon kod Najlon pijace trenutno koristi više od 30 novosadskih auto-škola i on je u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja. Međutim, trenutno se piše novi zakon i Mudrinić očekuje da će opet biti problema u vezi s poligonom.

Zbog sve većeg broja kandidata, bilo bi dobro da se omogući još jedna površina u drugom delu grada, koju bi koristile samo auto-škole. Poligon kod Najlona za ispite ne možemo da koristimo petkom, subotom i nedeljom zbog pijace i parkinga, koji je tada potreban građanima. Određene auto-škole koriste jedan poligon na Limanu. On zadovljava uslove za održavanje ispita. Na njemu kandidat može da nauči samo da se pripremi za ispit i ništa više. Na dužini od 52 metra ne možeš ni da ubrzaš, ni da ubaciš u treću brzinu, već samo da uvežbavaš zakonske radnje koje se izvode nizbrdo. Svi znamo koliko se Novi Sad proširio i koji je intenzitet saobraćaja, pa su nam stoga početni časovi problematični. U MUP-u je trenutno 14 ispitivača, a dugo ih je bilo samo šestoro, što će smanjiti liste čekanja za polaganje praktičnog dela vozačkog ispita – rekao je Mudrinić za "Dnevnik".

Oceni vest:
1
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 1579 dana i 15 sati

  Ovo nije normalno.....

  Oceni komentar:
  0
  11
 • Gaga

  pre 1578 dana i 17 sati

  Bezobrazluk, kao da se radi o obuci za pilota. Nikad više para nisu uzimali za polaganje vozačkog, a nikad više udesa i bahatosti u saobraćaju.

  Oceni komentar:
  0
  14