Od petka prekid železničkog saobraćaja između NS i BG

Od petka prekid železničkog saobraćaja između NS i BG

Vozovi između Novog Sada i Beograda neće saobraćati od petka, 1. februara, zbog radova na pruzi kod Stare Pazove i izgradnje vijadukta i tunela kod Čortanovaca, a moguće je da će prekid saobraćaja trajati do sledeće godine.

U preduzeću "Srbija voz" navode da će vozovi saobraćati samo od Novog Sada do Subotice i obrnuto, a zbog toga će biti izmena i u međunarodnom saobraćaju.

Dok radovi ne budu gotovi, ukida se polazak međunarodnog voza za Beč i pojedini polasci za Budimpeštu. Međunarodni voz koji je iz Beograda za Budimpeštu polazio u 11.13 časova, polaziće iz Novog Sada u 11 časova, uz presedanje na Kelebiji u 14.46 časova. Voz koji je iz Budimpešte za Beograd polazio u 7.57 časova saobraćaće do Kelebije, gde će se za Novi Sad presedati u 15.41 časova. Polasci iz Beograda za Budimpeštu u 21.15 i u 22.15 časova se ukidaju.

Planirano je da se za vreme obustave saobraćaja završi rekonstrukcija koloseka na deonici od Stare Pazove do Inđije i od Inđije do Beške, ali i da se obnovi stanica u Sremskim Karlovcima, kao i svi objekti unutar njenih granica.

Pošto se planira prekid železničkog saobraćaja između Beograda i Novog Sada, to znači da vozovi barem godinu dana neće ići preko novog Žeželjevog mosta, nakon što je 7. aprila prošle godine preko njega uspostavljen redovan železnički saobraćaj.

Radove na pruzi izvodi ruska kompanija "RŽD Internešenel", a u planu je i izvođenje niza radova na ovoj deonici koji uključuju uklanjanje svih podzemnih i nadzemnih instalacija koje stvaraju prepreke za izgradnju, zatim gradnja objekata koje štite novu prugu od plavljenja Dunava i drugo.

Mansurbek Sultanov, zamenik direktora ogranka ruskog izvođača, kaže za "Dnevnik" da od ovih stavki zavisi puštanje vozova u saobraćaj na toj deonici u 2020. godini i mogućnost da se nastave građevinsko-montažni radovi kada se saobraćaj pusti.

Oceni vest:
4
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Novosađanka

    pre 1906 dana i 10 sati

    Treba im BAR godinu dana da naprave DEO pruge????? Japance kad je udario zemljotres za nedelju dana su ponovo izgradili grad, pa i nama je posle II svetskog rata trebalo par godina da celu Jugoslaviju obnove onim radnim akcijama, ovi ne mogu prugu od 50 km da urade za godinu dana? Nemam reči! Jeste li birali najnesposobniju kompaniju koju ste mogli naći?

    Oceni komentar:
    2
    15
  • debeli

    pre 1906 dana i 9 sati

    lako je japancima kad imaju izvanredne terene kao stvorene za izgradnju pruga,tunela,gradova....kako bi oni bilo šta uradili na ovakvom terenu kao što je ovaj izmedju ns i bg.najlakše bi im bilo da urade harakiri.lako je švajcarcima da prave pruge kad imaju ogromne planine i ogromna jezera,samo bušiš tunele i udri.

    Oceni komentar:
    0
    9
  • Tina

    pre 1906 dana i 5 sati

    Deonica Stara Pazova - Indjija - Beska je duga oko 30km, godinu dana za rekonstrukciju 30km pruge?! Ja sam mislila da je stamparska greska u pitanju. Doduse ionako je izmestanjem glavne stanice u Bg obesmisljen zel.saobracaj, a sad su ga dodatno ugasili. Verujem da ce ovi radovi biti izgovor i da poskupi putarina na autoputu. Uzas

    Oceni komentar:
    1
    7
  • Жс

    pre 1906 dana i 54 minuta

    Не годину дана, већ две године. Ово је за јавност једна година али запослени у железницама знају да је две године.

    Oceni komentar:
    0
    8