Od sutra kreće prijavljivanje za pomoć od 3.000 dinara za vakcinisane građane

Od sutra kreće prijavljivanje za pomoć od 3.000 dinara za vakcinisane građane

Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Srbiji zaključno sa današnjim danom imaju pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Prijava za ovu novčanu pomoć počinje od sutra. Poslednji dan za prijavu je 15. jun, a pare na račune građana u bankama država će isplatiti u periodu od 12. do 20. juna.

Ukoliko ste se vakcinisali zaključno sa današnjim danom makar jednom dozom bilo koje od dostupnih vakcina u Srbiji i imate više od 16 godina, imate pravo na taj novac. Dakle, svi koji se vakcinišu posle tog datuma, nemaju pravo na pomoć.

Procedura je organizovana na isti način na koji smo se ove godine prijavljivali za 60 evra i prošle za 100 evra.

Prijava će biti moguća na dva načina – onlajn preko sajta Uprave za trezor i telefonski, na broj telefona koji će biti objavljen uoči 1. juna kada prijava počinje.

Od podataka su vam potrebni JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun. Ukoliko nemate račun u banci, u prijavi je potrebno samo navesti naziv banke i račun će vam biti automatski otvoren. Neće biti potrebna informacija o primljenoj vakcini ni o datumu vakcinisanja.

Ko ne mora da se prijavljuje

Penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć neće morati da se prijavljuju. Svi ostali imaju tu obavezu.

KOLIKO JE GRAĐANA VAKCINISANO

U Srbiji je do sada vakcinisano (jednom dozom) 2.520.220 građana i svi oni ostvaruju pravo na ovu novčanu pomoć.

Najviše ih je vakcinisano u Beogradu, Nišu, Užicu, Novom Sadu, i to posebno u centralnim gradskim opštinama. Najmanje vakcinisanih je u mestima Tutin, Novi Pazar, Ljig, Lajkovac i Mionica.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan