Od sutra počinje isplata pomoći od 100 evra za sve građane koji su se prijavili

Od sutra počinje isplata pomoći od 100 evra za sve građane koji su se prijavili

Isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs počinje u ponedeljak, 25. maja.

Dnevno će se uplaćivati novac na račune oko 500.000 građana, a tom dinamikom očekuje se da će do 1. ili 2. juna biti završene sve isplate za one koji su se prijavili za pomoć.

Krajnji rok za prijavu je 5. jun, a onima koji se budu prijavili poslednjeg dana, novac će biti isplaćen na račune banaka do 7. juna.

Prvo je isplata ove novčane pomoći počela za penzionere 15. maja, a za oko 160.000 korisnika novčano-socijalne pomoći 21. maja.

Vlada Srbije usvojila je 24. aprila uredbu o isplati 100 evra svim punoletnim državljanima naše zemlje sa prebivalištem u Srbiji i važećom ličnom kartom.

Za pomoć se prijavilo četiri miliona građana

Ministar finansija Srbije Siniša Mali objavio je da se ukupno četiri miliona građana Srbije prijavilo za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra zaključno sa jučerašnjim danom, odnosno u poslednjih deset dana.

Prijava traje do 5. juna a možete da se prijavite preko portala Uprave za trezor ili putem kontakt-centra na broj telefona 0800 101 100 – podsetio je ministar Mali građane.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan