Od sutra prijava građana za dodatnih 20 evra državne pomoći

Od sutra prijava građana za dodatnih 20 evra državne pomoći

Sutra, 15. novembra, počinje prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države.

Prijava se obavlja na portal Uprave za trezor, www.idp.trezor.gov.rs, a ministar finansija Siniša Mali je naglasio da za tu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani.

Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države, koja će im biti automatski isplaćena u decembru - rekao je Mali.

Ostali punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor od 15. do 30. novembra, prenose "Novosti".

Prema rečima Malog, ova mera je nastavak kontinuirane podrške građanima u cilju smanjenja posledica pandemije korona virusa, a koja se dodeljuje u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije.

On je podsetio i da najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara u februaru naredne godine.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan