Od sutra (znatno) smanjen broj polazaka na gradskim autobuskim linijama

Od sutra (znatno) smanjen broj polazaka na gradskim autobuskim linijama

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i velikog broja vozača koji su na bolovanju, JGSP "Novi Sad" je primoran da od sutra, 26. januara na dnevnom nivou otkaže pojedine polaske na gradskim linijama, stoji u saopštenju ovog gradskog preduzeća.

Iz GSP-a naglašavaju da se putnici o izmenama mogu informisati na sajtu preduzeća u rubrici red vožnje gde će biti označeni polasci koji neće saobraćati.

Kako bi mogli da imaju tačan uvid o vremenima autobuskih polazaka, GSP predlaže korisnicima i da koriste NSmart aplikaciju za mobilne telefone. Aplikacija je kako kažu, precizna i na osnovu GPS signala generiše informacije na putnoj mreži, te pruža pouzdane informacije o nailasku autobusa na stajalište.

Na osnovu trenutnog stanja aplikacija obaveštava svakog korisnika o tome u koje vreme na odabranom stajalištu može da očekuje nailazak autobusa na željenoj liniji. Aplikacija je jednostavna za upotrebu i može potpuno besplatno da se skine na Google Play prodavnici za telefone sa android operativnim sistemom, te sa Apple Store za mobilne telefone sa IOS operativnim sistemom.

Naziv aplikacije je NSmart.

Na kraju, gradski prevoznik se izvinjava građanima zbog izmena i moli ih za razumevanje za ovu tešku situaciju na koju ne mogu da utiču.

Oceni vest:
12
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • pezos

  pre 426 dana i 8 sati

  Nema vozača? Miroviću pomozi novosađanima! U garaži pokrajinskih organa radi desetine vozača, a bar neko od njih ima odgovarajuću kategoriju i nije iz Sobotice, B. Topole ... i poznaje Novi Sad. To isto važi i za vozni park Grada. Tu treba tražiti rešenje.

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Bjanka

  pre 426 dana i 7 sati

  Znatno smanjen? Pa već ih nema, a kad stignu, puni su puncati (i sve to u vreme epidemije!). Ako je gsp bankrotirao, zašto se to ne kaže javno? I zašto nemamo onda alternative, na primer, privatne prevoznike? Da li toliko moramo da zaštitimo gsp da na kraju će biti po 5 vožnji po liniji na dan?

  Oceni komentar:
  3
  5
 • Bjanka

  pre 425 dana i 1 sat

  Sudeci po broju minusa koje dobijam cim pomenem privatni gradski prevoz, svi su protiv. Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ako ste protiv jednog sasvim razumnog resenja onda nemojte vise da se zalite kako nema autobusa, i da pretite tuzbom gsp-u. TOliko clanaka u kome se zale na gsp, ali su svi protiv neke dodatne opcije? Onda se nemojte zaliti.

  Oceni komentar:
  0
  1