Odabrana tri projektanta za akva park na Sajmištu

Odabrana tri projektanta za akva park na Sajmištu

Planom generalne regulacije u okviru sportskog centra Sajmište predviđen je akva park, a rukovodstvo "SPC Vojvodina" odabralo je projektante za dva bazena sa, kako je navedeno, vodenim atrakcijama.

Ugovor vredan 4, 2 miliona dinara, s PDV - om, odnosno 3, 5 miliona bez tog poreza, zaključen je s novosadskim firmama AB & CO Novi Sad, ING81 arhitektura, kao i Jubel inžinjering iz Beograda, koje će dokumentaciju morati da završe za šest meseci.

Na prostoru Sajmišta, južno od Ulice Novosadskog sajma, novi vodeni sadržaji biće podeljeni u dve zone - za decu i odrasle. Nakon zaključivanja ugovora s "SPC Vojvodina" i uvođenja u posao, odabrani projektant će imati šest meseci da dostavi dokumentaciju, piše "Dnevnik".

U projektnom zadatku je objašnjeno da će se u delu prostora namenjenom za decu nalaziti tobogani s prihvatnim bazenom. Planirana su tri tobogana sa startnom platformom visine oko 4, 5 metara i bazenom površine oko 100 kvadrata i dubine 1, 2 metra. Osim toga, trebalo bi osmisliti i deo, u tenderskoj dokumentaciji nazvan "splash area", površine oko 100 metara kvadratnih, koji je predviđen za mlađu decu. Na tom prostoru za brčkanje predviđen je manji tobogan, te tri “pečurke”, tri prolaza s prskalicama, kao i šest prskalica.

I u zoni za odrasle bi trebalo isprojektovati tobogane sa prihvatnim bazenom, ali i hidromasažni bazen nepravilnog oblika. Planirana su, inače, dva ili tri tobogana različitih visina, sa startnom platformom visine od 13 do 18 metara, i neophodnom podkonstrukcijom. Predviđen je bazen dubine 1, 2 metra i površine oko 144 kvadrata (približnih dimenzija 12x12). Hidromasažni bazen s, kako je navedeno, najmanje sedam mesta za sedenje, biće veličine približno 35 metara kvadratnih i dubine 1, 2 metra.

U bazenima je predviđena bela LED rasveta, a projektanti bi trebalo da predvide i hidromašinske instalacije, kao i mašinske sale za sve vodene sadržaje.

Podsećanja radi, planom generalne regulacije dela SP "Sajmište", južno od Ulice Novosadskog sajma, urbanisti su, osim mini akva parka, predvideli i mogućnost za obnovu nekadašnjeg klizališta na otvorenom. Kada je reč bazenima, na tom prostoru su predviđeno igralište za decu, kao i teren za mini golf, košarkaški teren, prostor za stoni tenis i drugi komplementarni sadržaji. Deo površine izdvojen je i za ugostiteljske objekte, biletarnicu, kao i paviljon za iznajmljivanje sportske opreme.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan