Odbačena optužnica protiv Žapca

Odbačena optužnica protiv Žapca

Optužnica protiv Nebojše Tubića Žapca (61) za više krivičnih dela na štetu sada pokojnog Spasoja Miličevića (63) iz Novog Sada, rešenjem Višeg suda u Novom Sadu je odbačena.

Tubić se teretio za teške telesne povrede sa smrtnih ishodom i ugrožavanje sigurnosti, a odluka o odbacivanju optužnice je doneta jer je veštačenjima koja su rađena u junu, septembru i oktobru, utvrđeno da usled oštećenja egzekutivnih funkcija, trenutno nije u mogućnosti da adekvatno prati tok krivičnog postupka i da u njemu učestvuje.

Na ovo rešenje stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, saznaje Dnevnik”.

 

Ranjen u glavu

Nebojša Tubić Žabac je 9. maja 2012. godine zadobio teške telesne povrede glave kada je u njega, dok je sedeo u bašti jednog lokala na Grbavici, pucano iz automatskog oružja. 

 

Branilac Nebojše Tubića Žapca, advokat Luka Labus, napominje da su tokom čitave istrage tvrdili da je njegov klijent nesposoban da prati krivični postupak.

Na pripremnom ročištu, održanom početkom marta prošle godine, insistirali smo da se uradi dodatno veštačenje i dostavili novi nalaz – kaže Labus i ističe da je na osnovu svih nalaza doneto rešenje da se optužnica odbaci.

Inače, za godinu dana će se, međutim, proveravati, odnosno radiće se procena Tubićeve sposobnosti da li može ili ne da učestvuje u krivičnom postupku.

Podsetimo, istraga protiv Tubića se vodila zbog sumnje da je 7. novembra 2017. godine na parkingu na Bulevaru despota Stefana 9 u Novom Sadu, sada pokojnom Spasoju Miličeviću, inače vlasniku zanatske građevinske radnje "Kondor", naneo teške povrede sa smrtnom posledicom.

Uhapšen osumnjičen za prebijanje na smrt građevinskog investitora 

Podignuta optužnica protiv Nebojše Tubića Žapca


Miličeviću su nanete višestruke povrede drvenom letvom. Polomljena su mu rebra, nos i povređeno uvo, a dan kasnije, nesrećni čovek je preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodina, jer mu je, kako je utvrđeno obudkcijom, stalo srce.

Nebojša Tubić je, podseća "Dnevnik", uhapšen 10. novembra 2017. godine, nakon čega mu je, u dva navrata, produžavan pritvor. Potom, polovinom marta 2018. godine mu je dozvoljeno da se u daljem postupku brani sa slobode, ali mu je bila određena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. On je, međutim, tu meru kršio, te je 18. maja te godine bio vraćen u pritvor. Posle nedelju dana provedenih iza rešetaka, 25. maja 2018. godine ponovo je pušten iz pritvora jer tužilaštvo nije bilo donelo javnotužilačkui odluku.

Inače, dok je trajala istraga o ovom slučaju, predmet je u jednom trenutku bio prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu, koje je smatrajući da oni nisu nadležni, tražilo od Apelacionog suda da pokrene postupak za rešavanje sukoba nadležnosti. Na kraju su sudski spisi, ipak, vraćeni u VJT.

Oceni vest:
0
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Hrabovski

  pre 519 dana i 13 sati

  Serem vam se na pravosudje!!!

  Oceni komentar:
  0
  41
 • Ron Jeremy

  pre 519 dana i 12 sati

  Fin neki čovek.
  Odlična reklama za advokata.

  Oceni komentar:
  0
  27
 • Iznogud

  pre 518 dana i 13 sati

  Verovatno je vernik i samim tim i nevin. Nadimak je ok...da je leopard,gepard,lavi,hijena i sl...posumnjao bih...

  Oceni komentar:
  2
  8