Odbijen Devićev zahtev da mu se isplati 91 milion evra

Odbijen Devićev zahtev da mu se isplati 91 milion evra

Privredni sud u Novom Sadu odbio je u prvostepenom postupku tužbu Ilije Devića kojom je tražio da mu se isplati 91 milion evra za štetu koju je preduzeće ATP "Vojvodina", nekada u njegovom većinskom vlasništvu, pretrpelo zbog neispunjenog ugovora s Gradom Novim Sadom.

Kako saznaje "Dnevnik", u obrazloženju presude sudija Goran Crevar se poziva na stav Vrhovnog kasacionog suda koji je svojevremeno tvrdio da je ugovor između Grada Novog Sada i Ilije Devića ništavan.

- Međutim, Vrhovni kasacioni sud je svojevremeno ipak dosudio odštetu ATP "Vojvodina", doduše značajno umanjenu i samo za deo pretrpljene štete, u iznosu od četiri miliona evra za period od 2007. do 2011. godine – kaže Dević i dodaje da sadašnji zahtev za odštetu po istom osnovu odnosi se na period od 2011. do 2013. godine za autobusku stanicu, a za servisni centar i saobraćajne linije za period od 2007. do 2013. godine.

Poslednja odluka Privrednog suda ne priznaje činjenicu da je šteta naneta, uprkos nalazima relevantnih veštaka.

U obrazloženju presude, piše "Dnevnik", sudija Crevar između ostalog navodi da iznos štete utvrđen u veštačenju nije realan, već se radi o "optimističom potraživanju tužioca i da se ta dobit nije mogla ostvariti".

Dević je protiv tog, kao i još četvoro sudija, podneo pritužbe Visokom savetu sudstva jer smatra da "organizovano učestvuju, ne samo u otimanju njegovog kapitala već i državne imovine".

- Presuda ima za cilj da organizuje sudije u sprovođenju pljačke mog kapitala. Naime, namera je da se otme lokacija od šest hektara na kojoj je ATP i da presudama umanje i ignorišu moju štetu da bi se time opravdala niska cena u novoj privatizaciji ATP „Vojvodina”, ali i oslobodila lokacija sadašnje autobuske stanice – tvrdi Dević, a prenosi "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan