ODGOVOR PRAVNOG FAKULTETA: "Karanović hoće sebe da predstavi kao žtrvu političkog progona"

ODGOVOR PRAVNOG FAKULTETA: "Karanović hoće sebe da predstavi kao žtrvu političkog progona"

Nakon što smo 23. decembra objavili tekst "Suspendovani student iz Novog Sada traži zaštitu predsednika Srbije", preuzet od "Danasa", Pravni fakultet nam je poslao odgovor koji objavljujemo u celosti.

U pismu studenta Stefana Karanovića iznosi se čitav niz neistina i uvreda na račun Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Skoro ništa što se u tekstu iznosi nije istina, osim činjenice da je dva puta kažnjen. Najpre, neistina je da je Karanović kažnjen, jer je ukazivao na korupciju i kriminal. Prvi put je kažnjen zato što je napadao i vređao grupu studenata i jednu profesorku (iznoseći uvredljive ocene o njenom fizičkom izgledu). Nikakva korupcija i kriminal! Nakon što je kažnjen, nastavio je sa neprimerenim ponašanjem i tek tada se dosetio da Fakultet paušalno optuži za korupciju i kriminal. Zbog toga je drugi put kažnjen po prijavi 44 profesora i asistenta Fakulteta. U nameri da prikrije pravi razlog njegovog kažnjavanja (neprimereno ponašanje i povreda discipline), student Karanović želi da stvar prenese na teren politike, jer smatra da je to za javnost interesantnije. On nije nikakva "žrtva progona", već "agresor" koji svojim neprimerenim ponašanjem studente i profesore vređa, blati i iznosi najgore izmišljotine, lišene svakog smisla. I ovaj njegov tekst predstavlja osnov za novi disciplinski postupak, ali i za sudsku tužbu!

Tačno je da je student Karanović podneo (besmislenu) krivičnu prijavu protiv dekana i sekretara Fakulteta, ali je tačno i da je ta prijava odbačena, kao potpuno neosnovana. S druge strane, protiv njega se vodi krivični postupak, jer je pretio likvidacijom profesora i njegove cele porodice! Njegovo agresivno i neprimereno ponašanje poznato je svim studentima i nastavnicima Fakulteta. Takvo ponašanje nije zabeleženo u istoriji univerziteta, a besmislice koje je iznosio i širio o studentima i profesorima ne želimo ni da ponavljamo.

Tačno je da se student Karanović obraćao raznim državnim organima, ali je tačno da mu niko nije dao za pravo. Naprotiv, svi su utvrdili da je Fakultet ispravno postupio!

Misleći da i to može da bude korisno, Karanović sebe hoće da predstavi i kao žrtvu političkog progona. Ni to, naravno, nije tačno. Disciplinske kazne mu nisu izrečene zbog političkih ubeđenja (nismo sigurni ni kakva su mu), već zbog neprimerenog ponašanja. 44 profesora i asistenta su veoma različitih političkih orijentacija, tako da se ne može reći sigurno ni koja bi ga to "struja" proganjala? Njega niko ne proganja, već, obrnuto, on proganja studente i profesore Fakulteta, ne prestajući da iz vređa i blati na sve moguće načine, uključujući poslednje pismo.

Neprovereno prenoseći neistine i uvrede na račun Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i vi snosite deo odgovornosti – kaže se na kraju saopštenja Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Ivan

    pre 1946 dana i 4 sata

    Konacno da cujemo i drugu stranu price. Samo mi nije jasno zasto je Pravni fakultet ovoliko cekao...

    Oceni komentar:
    2
    0