Odlazeći ambasador Crne Gore posetio gradonačelnika

Odlazeći ambasador Crne Gore posetio gradonačelnika

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je odlazećeg ambasadora Crne Gore u Srbiji NJ. E. Branisalava Mićunovića u Gradskoj kući, i tom prilikom poželeo mu je srdačnu dobrodošlicu, zahvalivši mu se na dosadašnjoj saradnji.

Sagovornici su istakli dugogodišnju uspešnu komunikaciju i plodotvorne aktivnosti i naglasili da će se dobri odnosi Grada Novog Sada i Ambasade Crne Gore u Srbiji nastaviti, na obostrano zadovoljstvo, navode iz Kabineta gradonačelnika.

Ambasador se zahvalio gradonačelniku na ukazanom poverenju, pruženoj podršci za projekte i aktivnosti crnogorske ambasade i za sav napor uložen u jačanje veza dva naroda.


Zvaničnici su ocenili da su odnosi gradova pobratima Novog Sada i Budve oduvek bili na veoma visokom nivou, kao i prijateljski odnosi Novog Sada sa Tivtom, a posebno zahvaljujući povezanosti samih građana. Кako su rekli, pobratimstvo karakterišu mnogi zajednički projekti, kao i aktivnosti u okviru Exit festivala, pa se i ove godine, u okviru pokreta Exit tribe, očekuje veliki spektakl na plaži Buljarica na crnogorskom primorju.

Turizam, privreda, obrazovanje, kultura i sport navedeni su kao oblasti koje pružaju velike mogućnosti za razvoj saradnje Novog Sada i Ambasade Crne Gore u budućnosti, kao i dva velika novosadska projekta Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • podbarac

  pre 1777 dana i 3 sata

  a mogao bi povesti i malo svojih nazad

  Oceni komentar:
  0
  3