Odložen početak izgradnje Zavoda za hitnu pomoć na Telepu

Odložen početak izgradnje Zavoda za hitnu pomoć na Telepu

Jedan od učesnika tendera podneo je zahtev za zaštitu prava ponuđača, zbog sumnje da je bilo favorizovanja konzorcijuma "Graditelj".

Početak radova na izgradnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na Telepu – odložen je. Jedan od učesnika na tenderu, koji je nedavno zaključen, podneo je zahtev za zaštitu prava ponuđača, zbog sumnje da je bilo favorizovanja, pa ugovor sa potencijalnim izvođačem nije ni potpisan, navedeno je na internet-stranici "Zavoda za izgradnju grada" u likvidaciji.

Da podsetimo, u ZIG je pre desetak dana doneta odluka o dodeli ugovora za izgradnju ZHMP konzorcijumu firmi okupljenih oko novosadskog preduzeća "Graditelj", jer je ponudio najnižu cenu od 341 milion dinara. Na konkurs su se javili još konzorcijumi preduzeća "Dijagonala" i "Gat", takođe iz Novog Sada. Posle objavljivanja odluke o izvođaču, međutim, usledio je zahtev za zaštitu prava. Nije poznato ko je to učinio od ostala dva učesnika tendera.

Na internet-stranici ZIG navedeno je da se jedan od konzorcijuma obratio s primedbom da postoji "favorizovani ponuđač". O tome da li su prava ponuđača u postupku javne nabavke bila prekršena, odlučiće Komisija za zaštitu, koja, pak, nema vremenski rok u kome treba da odgovori na prigovor ponuđača.

Izgradnja ove savremene zdravstvene ustanove bila je u planu još pretprošle godine, ali početak radova prvo su odložile izmene na projektu, zatim prigovori na postupak prikupljanja ponuda za izvođača, pa je na kraju sve pauzirano, zbog preusmeravanja novca iz gradskog budžeta.

Prema planovima je, inače, predviđena izgradnja građevinskog kompleksa na parceli od 3.250 kvadratnih metara, omeđenoj Somborskim bulevarom, Jastrebačkom i ulicom Ilariona Ruvarca.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan