Odloženo suđenje za prebijanje devojke na Podbari: Ni ona ni optuženi nisu sposobni za ročište

Odloženo suđenje za prebijanje devojke na Podbari: Ni ona ni optuženi nisu sposobni za ročište

U novosadskom Osnovnom sudu juče nije otvoren glavni pretres Đ. L. (24), okrivljenom da je 12. marta ove godine pretukao svoju devojku I. F. (22), odlučeno je posle tri pauze.

Do prvog prekida suđenja došlo je zbog većanja, nakon predloga troje advokata odbrane, koji su predložili da se isključi javnost. Branioci su smatrali da su mediji u do sad objavljenim tekstovima već osudili njihovog branjenika i zamerili su što novinari nisu slikali pritvorenika kog su juče stražari okrenuli glavom prema zidu čekajući da ih pozovu u sudnicu. Navodno, trebalo je da fotografišu to vređanje dostojanstva pritvorenika, iako predstavnici medija nemaju pravo da slikaju u sudu bez odobrenja za to, javlja novosadski "Dnevnik".

Druga pauza je nastupila nakon što je branilac advokat Branislav Кostić rekao da mu je okrivljeni kazao pred sudnicom da se ne oseća dobro. Predsednica veća sudija Vesna Eremin Đorđević je odmah pozvala sudskog veštaka, neuropsihijatra dr Borisa Golubovića koji je rekao da smatra da optuženi nije sposoban da prati postupak i iznese odbranu, uz aktuelne simptome koji se ne mogu simulirati, suđenje je odloženo za 16. januar naredne godine.

Oštećena juče nije došla na glavni preteres, a njen otac je obavestio njenog punomoćnika da ona nije sposobna za pretres, da se oseća loše i ne može da dođe u sudnicu u kojoj je istovremeno i okrivljeni jer bi, po njegovim rečima ona najverovatnije pala u nesvest.

Кako je kazao otac devojke koja ima status oštećene, njihova porodica je dobijala pretnje i trpela pritiske povodom tog postupka, pa je trenutno pod policijskim nadzorom, odnosno zaštitom.

Optuženom Đ. L. se pripisuje krivično delo nasilja u porodici iz člana 194, stav 3, u vezi sa stavom 1 Кrivičnog zakonika, za koje je zaprećena zatvorska kazna od dve do deset godina.  

Podsetimo, on se tereti da je 12. marta pretukao svoju devojku I. F. u iznajmljenom stanu u Кosovskoj ulici u Novom Sadu. Ona se nekoliko dana lečila na Institutu za plućne bolesti, nakon čega je napustila posao u jednoj kladionici u Novom Sadu i od tada se oporavlja kod roditelja u selu Banovo Polje, kod Bogatića.

Đ.L. je priveden istog dana i, posle policijskog zadržavanja, 14. marta je uhapšen i osumnjičen za nasilje u porodici. On je navodno priznao da je devojku tukao zbog ljubomore.

Optužnicu protiv njega Tužilaštvo je podiglo posle dvomesečne istrage 10. juna i ona je potvrđena 30. jula rešenjem vanpretresnog veća Osnovnog suda. Njagov branilac je izjavio žalbu, zbog čega se nije mogao zakazati glavni pretres, piše "Dnevnik".

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan