ODMOR U SRBIJI: Od utorka prijava za novu turu vaučera

ODMOR U SRBIJI: Od utorka prijava za novu turu vaučera

Ministar turizma i omladine Husein Memić najavio je da od utorka, 30. maja, počinje prijava građana za novih 100.000 turističkih vaučera u iznosu od 5.000 dinara.

Usled najvećeg do sada interesovanja građana za subvencionisani vid odmora u našoj zemlji, Vlada Srbije je obezbedila 500 miliona dinara za novu seriju vaučera – rekao je Memić za Tanjug. 

On je istakao da će vaučeri biti podeljeni pod istim uslovima kao i na početku godine, kada je u rekordnom roku podeljeno svih 100.000. On je ukazao da građani koji su u 2023. godini već dobili vaučer, ne mogu da podnose prijave za nove vaučere.

Uskoro stižu novi turistički vaučeri za odmor u našoj zemlji

Memić je pozvao građane da, pored Sokobanje, Vrnjačke banje i Zlatibora, koje su tradicionalno najtraženije destinacije, svoj odmor provedu u oko 4.200 ugostiteljskih objekata širom zemlje, što je rekordan broj ugostitelja u sistemu vaučera do sada.

Vaučeri su više nego bilo koja druga mera države doprineli razvoju domaćeg turizma – ocenio je ministar i dodao da je od 2015. godine, od kada je ovaj sistem uveden, do 2022. godine, broj domaćih turista povećan sa 1,3 miliona na više od 2 miliona.

SAOPŠTENJE "POŠTE"

Počev od utorka 30. maja, na šalterima svih korporativnih pošta vrši se evidentiranje prijava za novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji u vrednosti od 5.000 dinara. Građani koji ispunjavaju uslove, mogu se prijaviti i kompletnu proceduru obaviti brzo, lako i bez čekanja, a postupak je još efikasniji ukoliko obrazac prijave prethodno preuzmu, odštampaju, popune i sa pratećom dokumentacijom predaju u najbližoj korporativnoj pošti. Obrazac prijave dostupan je na sajtu Pošte Srbije i sajtu Ministarstva turizma i omladine.

Pored evidentiranja prijava, Pošta Srbije zadužena je za dostavu vaučera u vidu vrednosnih pisama na kućne adrese korisnika. Pozivanjem Kontakt centra Pošte Srbije – 0700 100 300, korisnici se mogu informisati o statusu svojih prijava i uslovima korišćenja vaučera.

U prvom ovogodišnjem ciklusu u januaru, podela vaučera trajala je najkraće u poređenju sa svim prethodnim godinama ove akcije Vlade Srbije za promociju domaćeg turizma. Kvota od 100.000 vaučera utrošena je za manje od dva dana.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mile

  pre 279 dana i 6 sati

  Kako sam pročitao na sajtu http://www.vauceri.net ko je već uzeo nece moci novi vaucer ponovo, da li je tako?

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Šta to beše Ustav?

  pre 278 dana i 19 sati

  Ma, ne. Sada očekujemo da će nas Poslodavac obavestitit kako je naš iznos za regres uplatio na račun HORES-a (srpskih hotela) i da možemo da biramo gde ćemo u Srbiji koristiti odmor.
  Ko bude bio dobar, dobiće i vaučer. Kad mogu to da urade sa prevoznim troškovima, jednako mogu i sa toplim obrokom, regresom i na kraju i platom. Ustav je odavno prekršen, a dobri stari tvrdi komunistički metodi iz SSSR-a funkcionišu u Srbiji.
  Za dalje nemam chr...

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Tanja

  pre 278 dana i 10 sati

  Da li je ovo zvanicno za vauucre, posto je prosle godine bilo 15000 din, roditelji nisu konkurisali do sada. Koliko vidim sad je samo 5000 po osobi.Hvala

  Oceni komentar:
  4
  6
 • Бобан

  pre 275 dana i 22 sata

  Миле то тамо нигде не пише већ сте то овде прочитали.
  И мене то занима. Општа папазјанија. Нигде не пише да ко је већ узео ваучере у 2023 не може опет. Једино је то министар рекао. Сутра ће на шалтерима пошта бити свађе због те необавештености.

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Radovan Brankov

  pre 244 dana i 22 sata

  Poštovani gospodine Huseine mene zanima podneovsam zahtev za vaučere za Sokobanju a trenutno se i nalazim u njoj meni se ne sviđa iz razloga što nije za mene.Unapred hvala puno na razumevanju s poštovanjem Brankov

  Oceni komentar:
  0
  0