ODOBRENO: Austrijsko-srpski konzorcijum gradiće  četiri javne garaže u NS

ODOBRENO: Austrijsko-srpski konzorcijum gradiće četiri javne garaže u NS

Četiri javne garaže u Novom Sadu, tri podzemne i jednu nadzemnu, putem koncesije, gradiće austrijsko-srpski konzorcijum, potvrđeno je na sednici Gradskog parlamenta, koja je iz preventivnih razloga zbog Kovida-19 održana u Skupštini Vojvodine.

Privatni partner ima rok od tri godine da izgradi garaže, pri čemu se ne opterećuje gradski budžet, a nakon izgradnje, koncesija će trajati 40 godina.

Austrijska kompanija "Best in parking", koja će zajedno sa novosadskom "Ino-bačkom" graditi i narednih 40 godina upravljati sa četiri javne garaže u Novom Sadu, u taj posao uložiće najmanje 22 miliona evra. Ugovorom je, između ostalog, predviđena izgradnja novih 1.130 mesta, cena parkiranja od 75 dinara+pdv, koju koncesionar ne može da menja bez saglasnosti Grada, ali i to da je Grad sve vreme vlasnik budućih objekata, saznaje RTV.

Deset posto prihoda od 13. godine, pripada Gradu, tako da će Grad 27 godina prihodovati od garaža bez obaveze da bilo šta ulaže. Isključivo poslovni rizik za ovaj aranžman nosi koncesionar –  istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Opozicioni odbornici kritikovali su izgradnju garaža putem koncesije.

Investiranje u javne garaže je izuzetno profitabilan posao i ne sme biti predat u ruke privatniku, ma ko to bio, i mišljenja smo da Novi Sad treba sam da ih finansira jer bi na taj način rešio dugogodišnji problem i sa druge strane omogućio ogroman prihod – rekao je Đurađ Jakšić, odbornik Srpske radikalne stranke, a prenosi RTV.

Podsećamo, u pitanju su javne garaže čija  je izgradnja predviđena na sledećim lokacijama – Ulica Modene, ugao Uspenske i Šafarikove ulice, prostor ispod zgrada Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine i Trg republike.

Na poslednjoj sednici u ovom sazivu, pred odbornicima su se našle brojne tačke, među kojima je odluka o prodaji zgrade Radničkog, plan generalne regulacije novog mosta, ali ponovno imenovanje Bojana Panaotovića za direktora Kulturnog centra.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan