Određen pritvor mladićima osumnjičenim za ubistvo u Petrovaradinu

Određen pritvor mladićima osumnjičenim za ubistvo u Petrovaradinu

Nakon saslušanja koje je završeno juče po podne, trojici osumnjičenih za ubistvo Gorana Gregurića (44), koje se dogodilo u noći između subote i nedelje u Petrovaradinu, određen je pritvor do 30 dana.

Po zahtevu Tužilaštva, pritvoreni su Stefan R. (21), Zoran . (21) i Dušan P. (21), sva trojica iz Bukovca.

Dvojica osumnjičenih su izneli svoju odbranu tokom saslušanja u policiji i ostali pri svojim iskazima i pred tužiocem, ali nisu želeli da odgovaraju na tužiočeva pitanja, dok se jedan osumnjičeni sve vreme branio ćutanjem. Oni su negirali krivicu za delo koje im se stavlja na teret, rekavši da nisu imali nameru nikoga da ubiju, kao i to da su pokojnog Gorana Gregurića nakon sukoba odvezli do kuće i pomogli mu da uđe, te da su tom prilikom bili prisutni i Goranovi roditelji.

Takođe, oni su u policiji ispričali da je do svađe došlo nakon incidenta u saobraćaju.

Advokat Goran Karadarević, koji zastupa osumnjičenog Dušana P, izjavljuje za "Dnevnik" da po onome što se za sad zna u tom slučaju, Tužilaštvo je prestrogo kvalifikovalo delo koje im se stavlja na teret.

- Mislim da nema dovoljno elemenata za optužnicu za ubistvo i očekujem da ćemo dalje u postupku to i dokazati, rekao je Karadarević.

Novosadska Hitna pomoć je saopštila povodom intervencije u Petrovaradinu i smrti Gorana Gregurića, da je tačno da je majka pokojnog dva puta pozvala Službu, ali da je, po snimcima, razmak između dva poziva bio 14 minuta i da u prvom razgovoru ona nije dala neke bitne informacije da bi Hitna pomoć odmah izašla, niti je insistirala da ekipa dođe. Nakon 14 minuta usledio je drugi poziv, u kojem je ona detaljnije opisala situaciju i ekipa je vrlo brzo izašla, ali je lekar mogao samo da konstatuje smrt. Snimci razgovora su sačuvani i biće predate Tužilaštvu, rečeno je u Službi hitne pomoći.

Prema svemu sudeći, do sukoba je došlo ispred prodavnice pića "Špricer" koju je Goran držao nedaleko od svoje kuće, u ulici Račkog u Petrovaradinu jer je policija detaljno pretražila lokal. Prema nezvaničnim informacijama, sukobu je prethodio raniji manji incident u saobraćaju koji je Goran imao s nekim od osumnjičenih. Navodno je po dogovoru Goran trebalo da isplati štetu od nekoliko hiljada dinara i da su u subotu uveče osumnjičeni došli kod njega po novac. Pretpostavlja se da je tom prilikom došlo do svađe, a zatim i do tuče, u kojoj je Goran zadobio povrede od kojih je kasnije preminuo.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan