Održan besplatan kurs šminkanja za Romkinje (FOTO)

Održan besplatan kurs šminkanja za Romkinje (FOTO)

Besplatan kurs šminkanja za Romkinje, devojke i žene koje žele da se edukuju u ovoj oblasti, održan je u nedelju u MZ Vidovdansko naselje u Novom Sadu, u organizaciji novosadskog romskog udruženja "Bela Romkinja" i "Edukative" iz Beograda, nakon čega je njih 18 dobilo sertifikate.

Ovo je još jedan korak napred u osnaživanju Romkinja kako bi ekonomski ojačale i stekle bolje uslove za život. S obzirom na to da veliki broj Romkinja nije u radnom odnosu, ovaj kurs im omogućava da steknu veštinu šminkanja, zaposle se ili otvore svoj salon lepote, jer su po završenom kursu dobile setifikat.


Za nas je ovo veliki korak napred, kao i svaki kurs koji nam obezbeđuje novčanu stabilnost. Romkinje koje su prisustvovale su zadovoljne, jer su sve položile ispit, te im se otvara nova mogućnost da doprinesu svojoj porodici, a u svojoj zajednici predstave pozitivan primer. Znamo da je teška ekonomska kriza, ali se borimo i hoćemo da radimo i zaradimo da bismo imale neki pristojan život – kaže za portal Moj Novi Sad predsednica udruženja "Bela Romkinja" Slađana Vulin.


Cilj kursa, prema njenim rečima, je osnaživanje Romkinja da steknu znanja i veštine kojima mogu olakšati sebi život i doprinesu zajednici svojim radom, te ostvare bolje mogućnosti za život i školovanje svoje dece.

Oceni vest:
17
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Đulija Bolta

  pre 67 dana i 7 sati

  Svaka čast gospođi Vulin! Još jednom je pokazala pozitivnu energiju kojom zrači, ne samo u svojoj porodici i radnom okruženju, već i šire.

  Oceni komentar:
  8
  7
 • /

  pre 66 dana i 10 sati

  Mi Srbi smo ugrozena vrsta u sopstvenoj drzavi, svi imaju veca prava i povlastice od nas !

  Oceni komentar:
  5
  9
 • Za sve postoji razlog

  pre 66 dana i 9 sati

  Hej, switch, možda je to sa razlogom.
  Upravo sad slušam objašnjenje Zaštitinika građana na RTS1, zbog čega DRŽAVNI službenici ne potuju zakone Republike Srbije. I kako je, za utehu, to što svakog dana raste broj onih koji ga poštuju. (A šta drugo sirotan da kaže?)
  Garantujem, da smo ostali pod Turcima, Srbi bi bolje danas živeli.

  Oceni komentar:
  0
  8