Održan sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije

Održan sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije

Povodom najavljenih padavina i niskih temperatura za naredne dane gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević održao je sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije, javila je pres služba Grada.

Na sastanku je konstatovano da su zimske službe gradskih preduzeća, odnosno JКP "Gradsko zelenilo", JКP "Čistoća", JКP "Parking servis" i JКP "Put" konstantno na terenu.

Kako se navodi u saopštenju, gradonačelnik je informisan da su angažovani svi raspoloživi kapaciteti i mehanizacija u cilju održavanja redovnog funkcionisanja grada, kao i da su nadležne službe u stalnoj komunikaciji i sinhronizovanom delovanju.


Rečeno je da se saobraćajnice čiste redovno prema prioritetu, da se javni gradski prevoz odvija po predviđenom režimu, i da zdravstvene ustanove funkcionišu uobičajeno. Takođe, rečeno je da ima dovoljno mesta u prihvatilištima za beskućnike, i da će biti zbrinuti svi kojima bude potrebno.

Na sastanku Štaba dogovoreno je da će sve vitalne ustanove i službe raditi pojačano u cilju obezbeđivanja nesmetanog odvijanja života u gradu.

Predstavnik Republičkog hidrometeorološkog zavoda izvestio je prisutne da se u naredna dva dana očekuje stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10cm u Novom Sadu, ali i da je reč o uobičajenim zimskim uslovima.

Ukoliko se ukaže potreba, građani se za podršku i informacije mogu obratiti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove telefonom na brojeve: 021 4872 402, 021 4872 403, 021 4872 404, 021 4872 544, kao i Upravi za vanredne situacije na broj 1985.


OBAVEZNO UKLANJANJE SNEGA S TROTOARA: Iz Gradskog štaba za vanredne situacije upozoravaju preduzeća, ustanove i druga pravna lica, preduzetnike, kao i stambene zajednice, odnosno vlasnike ili zakupce stanova i porodičnih zgrada ili kuća, da su, u skladu sa Odlukom o uređenju Grada Novog Sada i Odlukom o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, u obavezi da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza, da posipaju odgovarajućim materijalom ispred objekata, odnosno zgrada, kao i da uklanjaju sneg i led sa krovova objekata.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan