Oko 5,8 miliona građana je do sada primilo ili se prijavilo  za pomoć od 100 evra

Oko 5,8 miliona građana je do sada primilo ili se prijavilo za pomoć od 100 evra

Za novčanu pomoć od 100 evra do četvrtka uveče se prijavilo više od 3,8 miliona građana Srbije, izjavio je za Tanjug ministar finansija Siniša Mali i podsetio da je danas počela isplata od po 100 evra korisnicima socijalne pomoći.

Penzionerima je ta pomoć isplaćena, danas novac leže na račune oko 160.000 korisnika socijalne pomoći, a za ostale građane koji su se prijavili onlajn ili telefonski, novac će početi da se isplaćuje od ponedeljka, 25. maja, najavio je Mali.

Do sinoć se prijavilo 3.880.000 građana Srbije da primi novčanu pomoć u iznosu od 100 evra i kada na taj broj dodate sve penzionere i one koji primaju novčanu socijalnu pomoć, to je oko 5,8 miliona građana koji su se prijavili ili primili novčanu pomoć – rekao je ministar.

On je pozvao korisnike socijalne pomoći da podignu pomoć od 100 evra koja im je danas automatski uplaćena na račun i napomenuo da će, dok se socijalna pomoć prima po porodici, pomoć od 100 evra biti isplaćena svakom punoletnom članu porodice.

Ukazao je da je država rešila i problem za građane koji su nepokretni i koji ne mogu da dođu do banke uvođenjem jednokratnog ovlašćenja.

Za ostale građane koji su se prijavili za pomoć od 100 evra isplata počinje od ponedeljka, 25. maja, kaže Mali i dodaje da će država dnevno isplaćivati po pola miliona građana.

Očekujemo da ćemo nakon toga u narednih pet do šest dana isplatiti sve one koji su se prijavili. Prijava traje do 5. juna i svi koji se prijave poslednjeg dana novac na račun će im leći do 7. juna. Time, ovaj veliki proces završavamo 7. juna –  zaključio je Mali.

Detaljnije o ovoj vesti pročitajte na sajtu N1.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan