Ombudsman se oglasio povodom poslovanja Informatike

Ombudsman se oglasio povodom poslovanja Informatike

Prema podacima JKP Informatika 50 hiljada domaćinstava u Novom Sadu osigurano je putem računa tog preduzeća. Ipak, ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih tvrdi da "Informatika" nije ovlašćena da zaključuje ugovor o osiguranju u ime i za račun građana, niti da od njih naplaćuje premiju osiguranja.

Po službenoj dužnosti, a na sopstvenu inicijativu pokrajinska ombudsmanka istražila je slučaj objedinjene naplate osiguranja putem računa Informatike još krajem 2012. godine, o čemu je obavestila Gradsko veće. Međutim reakcija je izostala.

- Informatika nije imala ovlašćenja da naplaćuje premiju osiguranja. Činjenica je da je došlo do promene i da je to kao ponuda sada i građanin zaista sad može da se opredeli šta će da plaća, međutim to još uvek nije dovoljno garancija da građani neće biti dovedeni u zabludu - kaže pokrajinska ombudsmanka.

Aniko Muškinja Hajnrih kaže da je kancelarija ombudsmana I dalje pri stavu stava da Informatika nema nikakvo ovlašćenje čak ni da u svojim kovertama šalje bilo kakve reklame niti obaveštenja jer sve to može građane da dovede u zabludu i da on plati nešto i tako se obaveže iako to nije želeo.

Tvrdnje ombudsmanke da je naplata osiguranja putem računa Informatike protivzakonita, prema rečima Muškinje, potvrdila je i državna revizorska institucija.

Informatikа se oglasila saopštenjem u kom navodi da je pokretanje priče o osiguranju negativna politička kampanja i na taj način nanosi se šteta i preduzeću i Gradu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan