Onlajn proba male mature odmah nakon Uskrsa

Onlajn proba male mature odmah nakon Uskrsa

Proba male mature iz srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa biće održana 22, 23. i 24. aprila, a zadaci će biti distribuirani putem onlajn platformi i RTS-a.

Direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja Branislav Ranđelović rekao je da će provera znanja malih maturanata izgledati tako što će deca korišćenjem veb platformi raditi zadatke, a da je funkcija ovakve samoprocene dvojaka.

– Najpre je bitna samoprocena znanja, da roditelji i deca saznaju kako deca stoje sa svojim znanjem u ovom trenutku i šta sve treba da se popravi do glavne mature. S druge strane, veoma bitna funkcija je korišćenje novih tehnologija. Mi na ovaj način pokušavamo da učimo našu decu da se edukuju i da budu digitalno pismeni – rekao je Ranđelović gostujući u "Jutarnjem programu" Radio-televizije Srbije.

Kako je naveo, deca će svakog jutra, od 22. do 24. aprila, u 8 časova imati dostupne zadatke na platformi.

– Imaju ceo dan, od 8 do 20 časova, da u nekom trenutku kada se osećaju najprijatnije i najspremnije sednu i da u određenom terminu probaju da reše sve zadatke – naveo je Ranđelović za RTS.

Prema njegovim rečima, vreme za izradu testova iz srpskog jezika i matematike biće 60 minuta, dok će osmaci za kombinovani test imati 90 minuta.

Branislav Ranđelović je dodao da će rešenja testova biti poznata na dan testiranja u 20 časova.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan