OPENS obnovio ugovore sa 42 partnerske omladinske organizacije

OPENS obnovio ugovore sa 42 partnerske omladinske organizacije

U sprovedenim programskim aktivnostima tokom 2018. godine učestvovalo je 75.000 mladih...

Omladinski savez udruženja OPENS u četvrtak 24. januara, u prostorijama Master centra Novosadskog sajma, organizovao je svečano potpisivanje ugovora sa 42 partnerske organizacije koje će i u 2019. godini godini, kroz različite aktivnosti za mlade, sprovoditi delove programa projekta "Novi Sad - Evropska prestonica mladih".

Prisutnima su se tom prilikom obratili koordinator OPENS 2019 Vukašin Grozdanović, pomoćnica Ministra kulture i informisanja Republike Srbije Asja Drača Muntean, pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Dragan Milić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Nije poenta samo u 2019. godini i ovoj prestižnoj tituli, već je to izvrsna prilika da utemeljimo fundamentalne stvari za omladinsku politiku i da ih unapređujemo u narednim godinama. Veoma sam ponosan što u Novom Sadu omladinske organizacije kreiraju politiku za mlade, i to je kontinuiran i sistemski proces. Svi delujemo zajedno, a rezultat takvog delovanja je i osvajanje same titule. Cilj nam je da pozitivnu priču iz Novog Sada proširimo i na druge gradove u Srbiji – naglasio je gradonačelnik.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu čestitao je organizacijama koje su obnovile ugovore i poželeo im puno uspeha u realizaciji programa. On je rekao da je u 2018. Pokrajinska vlada podržala OPENS sa 22,6 miliona dinara i najavio da će se takva podrška nastaviti, kaže se u saopštenju.


Prema rečima Vukašina Grozdanovića, u preduzetim programskim aktivnostima Omladinskog saveza udruženja OPENS  samo tokom 2018. godine učestvovalo 75.000 mladih. Кako je najavio, za period od tri godine na različite načine OPENS će uključiti preko pola miliona mladih iz cele Evrope.

- Prošle godine je za realizaciju projekata izdvojeno preko 40 miliona dinara, a ove godine ćemo izdvojiti preko 90 miliona. Partnerstvo sa organizacijama je bitno jer su one sa nama od početka, kada smo pisali aplikaciju, pa je red da je zajednički sprovodimo. Uveli smo strožiji sistem evaluacije i finansijske kontrole projekata, jer želimo da postavimo standarde i pokažemo zašto smo Omladinska prestonica Evrope. Ove godine biće mnogo obuka jer treba da gradimo kapacitete organizacija  – istakao je Grozdanović.

On je naglasio da je OPENS podržan od Republike Srbije, AP Vojvodine i Grada Novog Sada, te da će preko 350 miliona dinara biti uloženo u aktivnosti u 2019. godini.

Sporazumi o saradnji i trogodišnji ugovori sa 42 omladinske organizacije sklopljeni su 2017. godine, za sprovođenje programa tokom 2018, 2019. i 2020. godine.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan