Opozicija najoštrije osudila napad na potpredsednicu i predsednika novosadskog odbora SSP-a

Opozicija najoštrije osudila napad na potpredsednicu i predsednika novosadskog odbora SSP-a

Predstavnici pokreta i stranaka opozicije osudili su napad na pokrajinsku poslanicu Maru Puškaš i predsednika Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimira Vrsajkova.

Fizički napad na opozicionare u Kaću, među napadnutima i žena

Zajedno: Zahtevamo da se istraži poveznica između funkcionera SNS-a i vinovnika ovog nasilničkog akta

Zahtevamo od nadležnih organa da reaguju i pod hitno pohapse bandite koji su danas brutalno napali i fizički povredili predsednika GO SSP, Vladimira Vrsajkova i pokrajinsku poslanicu, Maricu Puškaš. Takođe zahtevamo da se istraži poveznica između funkcionera SNS-a i vinovnika ovog nasilničkog akta – stoji u saopštenju ove stranke.

Pokret za preokret: Današnji napad pokazuje da Novi Sad liči na Nemačku iz 30-ih godina prošlog veka

Srpska napredna stranka je dovela do toga da Novi Sad liči na nemačke gradove 30 godina prošlog veka. Prebijaju se i zastrašuju politički protivnici, a opozicioni aktivisti i oni koji drugačije misle su praktično van zakona i predmet progona. Novi Sad je na dnevnom nivou postao grad fizičkih napada ili zlostavljanja ljudi drugačijeg opredeljenja. Ni do danas nije procesuiran direktor Gradskog zelenila Miloš Egić,  koji me je napao i naneo mi fizičke povrede za vreme kampanje u decembru u Budisavi. Prijava se izgubila u tužilaštvu. Očito je ovde reč o čvrstoj vezi kriminalaca iz SNS-a i novosadske policije i tužilaštva. Ovaj najnoviji napad traži zajednički odgovor opozicije i građana – izjavio je Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret povodom današnjeg napada na aktiviste SSP-a u Kaću

DS: Za današnji napad kriva je gradska vlast

Policija i tužilaštvo su dužni da u najkraćem roku identifikuju, uhapse i izvedu pred sud nasilnike koji su napali i teško pretukli predsednika novosadskog odbora SSP-a Vladimira Vrsajkova i potpredsednicu Maricu Puškaš. Nema nikakve sumnje u to da je napad bio isključivo politički motivisan i da odgovornost za napad snose aktuelna vlast u gradu i Srpska napredna stranka – saopštili su DS. 

Novosadska organizacija DS-a podseća na činjenicu da se "gradska vlast u Novom Sadu već godinama koristi nasiljem kao metodom obračuna sa opozicijom i svojim neistomišljenjicima".

Današnji napad na funkcionere i aktiviste SSP-a je direktna i nesumnjiva posledica dugogodišnje, uporne i sistematske kampanje blaćenja, satanizovanja i dehumanizacije protivnika aktuelne vlasti posle koje događaji poput ovog danas u Kaću predstavljaju jedinu moguću posledicu.

Oni smatraju i da je ovo istovremeno i "nastavak planskog zaoštravanja političkih prilika i izazivanja daljih podela u gradu uoči lokalnih izbora koje je svoj za sad najjači impuls dobilo poslednjim događajima na Novosadskom univerzitetu".

APV: Ulice Novog Sada i Kaća ne bi smele da se pretvore u poligone za okršaj različitih grupa s političkim aktivnostima i kandidatima opozicije

Izražavamo zabrinutost povodom sve otvorenije eskalacije nasilja koja ide na dugme s Andrićevog venca. Zahtevamo da Policijska uprava Novog Sada stane u zaštitu opozicionih aktivista budući da predizborne aktivnosti tek predstoje i da je napad na aktiviste iz bloka stranaka Srbije protiv nasilja apsolutno neprihvatljiv – istakli su iz Akcije progresivne Vojvodine.

Oni smatraju da ulice Novog Sada i Kaća ne bi smele da se pretvore u poligone za okršaj različitih grupa s političkim aktivnostima i kandidatima opozicije.

Novo lice Srbije: Sve opoziciono da se ujedini u borbi protiv ovog nasilnog režima

Vučićeva banda je odavno prešla svaku meru i ugrožava vitalne funkcije naše države, ali ovim nedopustivim činom uvode Srbiju u potpuni haos i nestabilnost. U strahu od očiglednog gubitka vlasti naprednjački kartel postaje nervozan i ne može više da sakrije mržnju prema sopstvenom narodu – zaključili su.

GP Bravo: Direktnu odgovornost za ovaj napad snosi Milan Đurić i Gradski odbor Srpske napredne stranke

Pored toga što ovakav napad svedoči o kulturi politički motivisanog, a samim tim sve učestalijeg nasilja koje generiše Srpska napredna stranka, s pravom se pitamo da li je ovo uvod u kampanju pred lokalne izbore koja će biti obeležena fizičkim napadima, ugrožavajući živote opozicionih aktera, ali i svih onih koji aktivno učestvuju u borbi za bolji i humaniji Novi Sad – saopštili su.

Ekološki ustanak: Politika SNS, dvanaest godina agresije, podela,mržnje, dovela je do ovoga što danas živimo

– Ekološki ustanak najoštrije osuđuje napad na predsednika novosadskog odbora i pokrajinsku poslanicu iz SSP u Kaću. Zločinci i njihovi nalogodavci moraju odgovarati – naglasili su iz Ekološkog ustanka.

Udruženje građana "Budi heroj": Vest da su ih dvojica muškaraca oborili na zemlju, šutirali i naneli im ozbiljne povrede mora da uzbuni čitavu našu javnost

 Ovo je jasan znak da su naprednjaci prešli sve granice i da su spremni da zarad vlasti pribegnu ozbiljnom fizičkom nasilju. Da strahota bude još veća, prema rečima svedoka, sve se odigravalo ispred osnovne škole, a preko puta stanice policije. Da li je krenuo lov na političke protivnike? Pozivamo nadležne organe da odmah reaguju i zaštite uznemirene građane. Pojedinci moraju biti identifikovani i sankcionisani – saopštili su iz ovog udruženja.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan