Opozicija traži uvid u novu rekonstrukciju bazena na Spensu

Opozicija traži uvid u novu rekonstrukciju bazena na Spensu

Predstavnici pet opozicionih stranaka u Novom Sadu – DS, NS, SSP, PSG I PZP, predali su direktoru SPC "Vojvodina" zahtev da se medijima, društvenim subjektima i građanima omogući uvid u stvarno stanje na zatvorenom bazenu i novu rekonstrukciju koja traje već dve godine.

Opozicioni predstavnici ponovili su da vlast pokušava da zataška jednu od najvećih korupcionaških afera u Novom Sadu, piše "Danas".

Gradske vlasti sve vreme kriju potpune i pouzdane informacije o razlozima zbog kojih je propala prva rekonstrukcija za koju je, prema zvaničnim podacima, plaćeno 127 miliona dinara, kao i o toku nove rekonstrukcije za koju se ne zna ni kad je tačno počela, ni dokle je stigla, ni kada će biti završena – navodi opozicija.

Stručna komisija Fakulteta tehničkih nauka utvrdila je niz propusta, od projektovanja, izvođenja do nadzora radova. To je bio povod da opozicija podnese krivičnu prijavu tužilaštvu u kojoj se zahteva da se pokrene istraga i utvrdi pojedinačna odgovornost za nestručno izvedene radove zbog čega je gradonačelnik Miloš Vučević naložio izvođačima da o svom trošku ponovo urade rekonstrukciju bazena.

Opozicija navodi da informacije o rekonstrukciji bazena olimpijskih dimenzija imaju najširi javni značaj, budući da u njemu treniraju i takmiče se brojni sportski klubovi, državne selekcije i škola sporta, a služi i za rekreaciju Novosađana.

Zbog toga udružena opozicija u ime građana i najšire javnosti zahteva da se medijima i predstavnicima zainteresovanih društvenih subjekata, kao i svim građanima omogući uvid u stvarno stanje u do sada obavljene radove.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 830 dana i 8 sati

  Ne znaš koja je stranka jača...

  Oceni komentar:
  0
  2