OPREZ PRI KUPOVINI HRANE TOKOM LETA: Visoke temperature utiču na kvarljive namirnice

OPREZ PRI KUPOVINI HRANE TOKOM LETA: Visoke temperature utiču na kvarljive namirnice

Prehrambeni artikli moraju da se skladište i čuvaju u posebnim rashladnim vitrinama i u skladu sa bezbednosnim i sanitarnim propisima.

Na šta kupci treba da obrate posebnu pažnju i kakva je zaštita potrošača, saznajemo od Mladena Alfirovića iz Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine, prenosi RTV.rs.

Svaki put kada je toplo vreme tokom leta, nešto je povećan prigovor potrošača kada je bezbednost hrane u pitanju i kupci se najviše žale na prehrambene artikle, kvarljivu i osetljivu robu, poput jaja, sira, sladoleda, mesa. U marketima, gde su rigorozne kontrole, standardi su uglavnom zadovoljavajući, ali poseban problem su pijace zbog specifičnih uslova i ilegalna prodajna mesta koja niskom cenom mame potrošače, a nepoznato nam je kako se ta hrana skladišti, koje je njeno poreklo i koliko je vremena prošlo od kada je izložena na prodaju – ističe Alfirović.

Ukoliko potrošači imaju problem sa namirnicom koju su kupili, savetuje da se obrate ovoj organizaciji, i oni će na osnovu fotografije, fiskalnog računa ili nekog drugog dokaza o kupovini, odrediti koja je inspekcija nadležna.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan