Optužnica protiv Snajpera vraćena na preispitivanje

Optužnica protiv Snajpera vraćena na preispitivanje

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je rešenje novosadskog Višeg suda kojim je bila potvrđena optužnica protiv Slobodana Milutinovića (37) zvanog Snajper, povodom otmice i zlostavljanja bivše devojke.

Kako javlja Radio 021, ovom odlukom usvojena je žalba njegovog branioca i naloženo da Viši sud u Novom Sadu ponovo odluči o optužnici.

Portparolka Višeg suda Jelena Ostojin izjavila je da se optužnica ponovo nalazi na preispitivanju.

Milutinović je u pritvoru koji, prema poslednjoj odluci o produženju, može da traje do 24. marta, a uhapšen je u septembru prošle godine zbog sumnje da je oteo i pretukao 23-godišnju devojku.

Snajper ostaje u pritvoru, optužen za četiri krivična dela


Optužnicom se tereti za krivična dela otmica, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti, rečeno je ranije u novosadskom tužilaštvu.

Krivičnim zakonikom Srbije, za otmicu je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora. Za protivpravno lišenje slobode do tri godine zatvora, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana zatvora, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine, saznaje 021.rs.

Sumnja se da je 19. septembra prošle godine Novosađanku U. J, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, oteo pa u jednom stanu maltretirao i tukao. Sumnja se da ju je i ranije zlostavljao.

"BLIC": Slobodan Milutinović Snajper uhapšen zbog sumnje da je pretukao ljubavnicu

U. J. ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku.

Milutinović je bio i ranije hapšen zbog drugih krivičnih dela.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan