OSAM GODINA OD TRAGEDIJE U "KONTRASTU": U požaru stradalo šestoro mladih ljudi

OSAM GODINA OD TRAGEDIJE U "KONTRASTU": U požaru stradalo šestoro mladih ljudi

Prvog aprila navršava se osam godina od velike tragedije u novosadskoj diskoteci "Kontrast". Tog 1. aprila 2012. godine, oko dva sata posle ponoći, došlo je do požara kod bine zbog loših elektroinstalacija, a u haosu koji je potom nastao zbog postojanja samo jednog izlaza, šestoro mladih ljudi je nastradalo, uglavnom od gušenja dimom u prostorijama toaleta na spratu.

Da podsetimo, u "Kontrastu" su život izgubili Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada Marina Aničić (25) iz Čuruga, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Renato Vuković (20) iz Kikinde, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka i Marko Pavlović (29) iz Kragujevca.


Kako prenosi Sudska hornika lista "Dnevnik", za smrt poginulih osuđeni su i do sada su uglavnom i odslužili zatvorske kazne – vlasnik diskoteke Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga.

Ganić je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora, zakupci Stanišić i Ratković na devet i sedam godina, dok je električar Papuga osuđen na devet godina zatvora. Ganiću je kasnije kazna preinačena na četiri godine, i nakon izdržane dve trećine, pušten je na slobodu, a nedavno je preminuo.

Porodice nastradalih su, podseća "Dnevnik", u međuvremenu povele spor protiv Republike, Grada i vlasnika i zakupca diskoteke za naknadu nematerijalne štete u visini od 380 miliona dinara i sud je decembra 2017. godine presudio u njihovu korist u vrednosti od 46,2 miliona dinara.Od 2016. godine neposredno pored nekadašnjeg "Kontrasta" nalazi se i spomen-obeležje poginulima, dizajnirano u vidu neupotrebljivih protivpožarnih stepenica.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan