Osnovci ostaju bez jesenjeg, srednjoškolci kraće na zimskom raspustu

Osnovci ostaju bez jesenjeg, srednjoškolci kraće na zimskom raspustu

U idućoj školskoj godini osnovci neće imati jesenji raspust dok će srednjoškolci biti jednu nedelju kraće na zimskom raspustu od osnovaca, predviđeno je novim školskim kalendarom za narednu 2022/2023. godinu koji je donelo Ministarstvo prosvete.

Prvo polugodište počinje u četvrtak, 1. septembra, a završava se u petak, 30. decembra.

Za učenike osnovne škole drugo polugodište počinje u ponedeljak, 23. januara 2023. i završava se 6. juna za osmake odnosno 20. juna za đake od prvog do sedmog razreda. Što se tiče srednjih škola, drugo polugodište počinje u ponedeljak, 16. januara, a završava se 20. juna.

Drugo polugodište za učenike četvrtog razreda gimnazije završava se 23. maja, a za učenike završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola 30. maja. Zimski raspust počinje u ponedeljak, 2. januara 2023. godine, a završava se u petak, 20. januara za osnovce, odnosno u petak, 13. januara za srednjoškolce. U Vojvodini će Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje naknadno usvojiti kalendar, pa se očekuje kao i svake godine, da zimski raspust počne ranije, pa se samim tim pre i završi u odnosu na ostatak Srbije, piše "Danas".

Na prolećnom raspustu biće svi đaci od 10. aprila, zaključno sa  utorkom, 18. aprilom.

U školi se praznuju radno Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu - 21. oktobar, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu – 22. april, Dan pobede - 9. maj, a Sveti Sava – 27. januar  i Vidovdan – 28. jun, radno, ali bez održavanja nastave.

Naredna generacija osmaka polagaće probni završni ispit u petak, 24. marta i u subotu, 25. marta 2023. godine, a završni ispit od 21. do 23. juna. Prijemni ispiti za upis učenika u srednje škole za školsku 2023/2024. godinu biće organizovani u periodu od 12. do 21. maja.

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 707 dana i 1 sat

  Pa ovoj nasoj deci nek je bog u pomoc skole su izgubile svoju svrhu postojanja.

  Oceni komentar:
  0
  0