Osumnjičeni za ubistvo Aleksandra Roganovića Švabe uhapšen

Osumnjičeni za ubistvo Aleksandra Roganovića Švabe uhapšen

Policija je uhapsila Milivoje Vučkovića (19) zbog sumnje da je 18. septembra prošle godine ubio Aleksandra Roganovića Švabu (21), jednog od vođa navijača Crvene zvezde, koji je preminuo nakon što je na njega pucano u dvorištu porodične kuće u Veterniku.

U saopštenju policije se navodi da je Vučković osumnjičen za krivično delo teško ubistvo i da mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Mediji su nedavno pisali da je pored Vučkovića za ovo ubistvo osumnjičen i Jovan Perišić (20) zvani Perke i da je za obojicom raspisana poternica, ali iz policije za sada nema informacija o navodnom drugom učesniku u ubistvu.

Dosadašnja istraga je pokazala da je Roganović ubijen u ulici Nova 101 oko 1.40 časova nakon što su ga sačekali jedan ili dvojica napadača. On je prema sumnjama policije ubijen zbog ranije svađe koja je izbila sa osumnjičenim.

Pokojni Roganović je pripadao kriminalnoj grupi sa Novog naselja. Imao je desetine krivičnih prijava za razna dela, poput posedovanja oružja i narkotika, ali i pored više hapšenja, ostao je na slobodi.

Podsetimo i da je prošle godine, tri nedelje nakon ubistva Roganovića, ubijen i Filip Vilotijević (28) zvani Kićun, koji je bio deo iste ekipe kao i Roganović. Sumnja se da je meta tog napada bio Alen Kurina (25) koji se nalazio sa Vilotijevićem u kolima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan