Otvoren devetnaesti Klub za penzionere u Novom Sadu

Otvoren devetnaesti Klub za penzionere u Novom Sadu

Klub za starija i odrasla lica Gerontološkog centra ''Novi Sad'' pod nazivom ''Bulevar'', počeo je sa radom i još jedan je u nizu od 19 koji se finansiraju iz budžeta Novog Sada.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju novog Kluba koji može da primi  80 penzionera, a rad je organizovan u dve smene, pet dana nedeljno. 

- Grad Novi Sad zajedno sa Gerontološkim centrom, stvorio je uslove za otvaranje još jednog Kluba penzionera i to na teritoriji Mesne zajednice "Narodni heroji". Pored toga što je obezbedio prostor i opremu, Grad učestvuje i u drugim finansijskim troškovima za pružanje ove usluge kako bi naši sugrađani i u ovom delu Novog Sada imali adekvatan prostor za druženje, i kvalitetno i sadržajno provođenje slobodnog vremena – rekao je Vučević. 

 

 

Po njegovim rečima inicijativa za otvaranje novog kluba potekla je od Udruženja penzionera Grada Novog Sada i Mesne zajednice "Narodni heroji".

- Dobra vest za penzionere je da je Grad u budžetu za 2019. godinu, koji je usvojen na Gradskom veću, predvideo pojačana izdvajanja za penzionere, a pre svega u vidu jednokratne novčane pomoći za one sa najmanjim penzijama. Takođe, većim intenzitetom podržaćemo niz dosadašnjih mera kao što je rehabilitacija u banjama i letovalištima – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

 

 

Direktorka Gerontološkog centra ''Novi Sad'' Slavica Škrbić istakla je da je Novi Sad po broju stanovnika lokalna zajednica sa najvećim brojem klubova za starija i odrasla lica. Njihov ukupan kapacitet je 1.170 stolica, a šest klubova se nalazi u prigradskim naseljima.

- Na godišnjem nivou klubovi imaju 3.000 korisnika, a cilj je da obogatimo život najstarijim sugrađanima različitim kulturno-zabavnim, zdrvastveno-preventivnim i sportsko-rekreativnim aktivnostima. Takođe na taj način doprinosimo da oni što duže borave u svom okruženju sa svojim porodicama – rekla je Slavica Škrbić.

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jovbanka Dragicevic

  pre 1749 dana i 19 sati

  Poydravljam otvaranje devetnajstog kluba u Novom Sadu. Sve cestitke nasem gradonacelniku koji brine o nasim starijim sugradjanima i o nasem predivnom gradu i gradjanima Novog sada. Yelim da postanem clan ovog kluba pa me interesuju uslovi uclanjenja, kao i radno vreme kluba ,Srdacan poydrav , i lep vam dan yelim. Jovanka.

  Oceni komentar:
  5
  1