Ova jednostavna mera najbolje smanjuje rizik od zaraze koronom

Ova jednostavna mera najbolje smanjuje rizik od zaraze koronom

Ministarstvo zdravlja Velike Britanije savetovalo je građane da tokom zime drže otvorene prozore kako bi se smanjio rizik od zaraze korona virusom.

Ministarstvo zdravlja objavilo je video koji ilustruje kako putuje korona virus vazduhom u zatvorenom prostoru koji nema ventilaciju. Svež vazduh u otvorenim prostorijama smanjuje rizik od zaraze za 70%, tvrde iz Ministarstva zdravlja Velike Britanije, prenosi Zena.blic.rs.

Stručnjaci savetuju da građani drže otvoren prozor od 10 do 15 minuta nekoliko puta u toku dana, ali da istovremno prozore drže "na kip" kako bi stalno cirkulisao čist vazduh.

Kako je do sada dokazano korona virus se najčešće i najviše prenosi u zatvorenim prostorijama. Kako se navodi korona se ponaša kao dim, zato je neophodno provetravati prostorije.

Kada zatvoren prostor nema svež vazduh, a okupljaju se ljudi, stvara se pogodan teren za prenošenje virusa. Tad je transmisija najpogodnija za njega. Svež vazduh mora da dođe spolja – rekla je profesorka Ketrin Noakes sa Lids Univerziteta.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Život pod šatorom

    pre 1245 dana i 23 sata

    Jedna od sjajnih, preporučenih mera je da živite u zamrzivaču kroz koji duva ventilator.
    Smatra se da na takvoj ledenoj promaju imate manje šanse da se razbolite od korone.
    Doduše, za druge bolesti se ne garantuje.

    Oceni komentar:
    2
    2