Ova konzervirana hrana je najgora po vaše zdravlje

Ova konzervirana hrana je najgora po vaše zdravlje

Ukoliko vam je potreban brzi obrok ili užina konzervirana hrana se čini kao dobra opcija. Ipak, ušteda vremena ne bi trebalo da ide na štetu vašeg zdravlja. 

Kada definišete konzerviranu stavku kao "nezdravu", postoji nekoliko faktora koji dolaze u obzir.

Količina natrijuma, dodatog šećera, trans i zasićenih masti i kalorija pomažu u određivanju nutritivne vrednosti proizvoda, a ono što može odrediti kako konzervirani proizvod utiče na vaše zdravlje jesu aditivi, konzervansi, boje za hranu i boje i drugi sastojci, prenosi Danas.

Pasulj

Nutricionisti su istakli da treba biti oprezan kada je u pitanju kupovina gotovog pasulja iz konzerve, jer je on često pun zasićenih masti, šećera i nepotrebnih dodataka.

Supe

Jedna studija Kanadskog instituta za zdravstvena istraživanja (CIHR) pokazala je da kondenzovane supe imaju neke od najviših nivoa natrijuma u ​​kanadskoj pakovanoj prehrambenoj industriji.

Ista studija otkrila je i da je supa jedan od najvećih doprinosa natrijuma u ​​kanadskoj ishrani – zajedno sa konzerviranim i kiselim povrćem.

Testenina

Jedna od najnezdravijih konzerviranih namirnica je prethodno kuvana testenina u sosu. Ona je puna šećera i soli zbog kojih ima tako dobar ukus.

Na primer, konzerva špageta sadrži 1070 mg natrijuma i 20 g šećera, što je 46 odsto preporučenog unosa soli i 20 odsto više od preporučenog unosa šećera.

Voće u sirupu

Zbog visokog sadržaja šećera, banka hrane Vaterlo preporučuje izbegavanje konzerviranog voća upakovanog u sirup. Ono sadrži 21 posto vašeg dnevnog preporučenog unosa šećera, a sve preko 15 posto je mnogo, prenosi Danas.

Oceni vest:
7
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zbog ovog trebaju BLOKADE!

  pre 321 dan i 4 sata

  Ko me pita za zdravlje?Evropa je tako namerila,a Vučić i Brnabić im dozvolili,da nam drže visoke cene hrane, mnogo veće nego u centru EU - Nemačkoj.Dakle, sve su to njihovi, evropski lanci koji diktiraju cene.A naš Univereksport koristi priliku i prilagođava se njima.
  To rezultuje da ako je nešto 0.8 evra u EU,kod nas je 2 eur.Imamo niske otkupne cene mleka,a razbijaju nas sa cenama mlečnih proizvoda,duplo u odnosu na evropske.Naš gastarbajteri vrište i čude se ovome.
  A vi meni - zdrava ishrana!

  Oceni komentar:
  1
  13