Ovo je rešenje za čuvanje jagoda svežim i do nedelju dana

Ovo je rešenje za čuvanje jagoda svežim i do nedelju dana

Jagode su vrlo su nežne i nemaju neograničen rok trajanja. Kako biste ih očuvali svežim što duže, postoji trik koji ih može sačuvati i do nedelju dana.

Kako im je sada sezona, jagode su preplavile pijace i prodavnice voća. Nažalost, one nemaju dug rok trajanja, ali postoje metode čuvanja kako bi što duže trajale.

Jedna od najčešćih metoda na internetu je potapanje jagoda u rastvor sirćeta.

U odnosu 1:3 sipajte u činiju rastvor i stavite jagode da odstoje 10 minuta. Ocedite iһ i osušite što je temeljnije moguće – Food52 predlaže da koristite mašinu za salatu obloženu papirnim ubrusima da biste uklonili svu vodu.

Kada se osuše, prenesite jagode u čistu posudu koja je obložena papirnim ubrusom, labavo stavite poklopac i stavite posudu u frižider. Ovakvo skladištenje može čuvati jagode svežim i do nedelju dana.

Kada je u pitanju kupovina jagoda u supermarketu, pažljivo pregledajte voće iznutra da vidite da li je neka od bobica zgnječena ili počinje da se kvari.

Kod kuće otvorite kutiju i sortirajte jagode, bacite sve koje su pokvarene ili zgnječene, a zatim stavite jagode nazad u posudu i u frižider. Kada se one ostave u kutiji budu mnogo svežije.

Zapravo neispiranje jagoda osiguralo je da one ostanu suve, a činilo se da im određene plastične kutije daju dovoljno cirkulacije vazduһa zbog čega čuvaju svežinu, prenosi N1.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan