Ovo su neke od najčudnijih kazni u vreme korone

Ovo su neke od najčudnijih kazni u vreme korone

Zbog epidemije korona virusa države širom sveta uvele su stroge mere zabrane koje imaju za cilj sprečavanje širenja zaraze.

Pooštrene mere koje se tiču sprečavanja kontakata nose sa sobom i novčane i zatvorske kazne.

Pokušavajući da nađu "rupu" u zakonu građani neretko bivaju rigorozno kažnjeni, a u želji da se takve mere poštuju organi reda nekada i pogreše.

Kazne za kršenja karantina zbog fotografija sa prošlogodišnjeg odmora

Tako je, na osnovu fotografija koje su postavili na Fejsbuku, bračni par iz Australije dobio visoku novčanu kaznu zbog višestrukog kršenja naredbe o zabrani kretanja.

Jedini problem je što su fotografije sa prošlogodišnjeg odmora.

Australijski par bio je neprijatno iznenađen kada im je policajac pozvonio na vrata i uručio kaznu od 3.300 dolara zbog kršenja zabrane kretanja.

Džez i Geri Mot iz australijske države Viktorija postavili su početkom meseca fotografije na Fejsbuk, ali su njihovi selfiji napravljeni prošle godine u junu.

Australijske države uvele su veoma stroge kazne za kršenje zabrane kretanja, koje se kreću i do nekoliko desetina hiljada dolara i šestomesečnih zatvorskih kazni.

Policija je kasnije poništila kazne nakon kritika u javnosti.

 


Rimljanki kazna 400 evra jer je šetala kornjaču

Redu čudnih kazni za vreme korona virusa, pridružila se i novčana kazna od 400 evra koju je dobila jedna Rimljanka jer se zatekla na ulici usred karantina u celoj Italiji.

Toj 60-ogodišnjoj ženi nije pomoglo što je policiji rekla da je "morala da izađe da prošeta kućnog ljubimca, kornjaču".

Za pljuvanje na ulici kazna- ZATVOR

U zemlji koja se već tri nedelje nalazi u potpunom karantinu jedna aktivnost počeće strogo da se kažnjava.

Naime, pljuvanje u javnosti u Indiji kažnjavaće se novčano i zatvorom do jedne godine, objavila je vlada pošto je broj zaraženih koronavirusom prešao 12.000 ljudi.

Pljuvanje na ulici raširen je problem u državi s 1,3 milijarde stanovnika i ometa napore za suzbijanje širenja bolesti.

Pljuvanje nakon žvakanja duvana, listova čaja, palminih oraha i sličnih proizvoda uobičajeno je u Indiji i neke savezne države kažnjavaju ga već godinama, ali to ljudi većinom ne uzimaju ozbiljno.

U poslednje vreme zabeleženo je nekoliko incidenata u kojima su oboleli od Kovid-19 čak pljuvali po medicinskim radnicima.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan