Ovo su strategije za bolju komunikaciju u poslovnom timu

Ovo su strategije za bolju komunikaciju u poslovnom timu

Ljudi koje spaja samo zajednički posao sigurno neće od prvog trenutka biti dobar tim. Zato je važno izgraditi dobre odnose sa kolegama, ali i što bolju komunikaciju.

Za izgradnju zdravih odnosa na radnom mestu potrebno je malo truda, a najpre je važno da pokušate da razumete druge.

To možete postići tako što ćete saznati šta je vašim kolegama važno u životu i zašto. Možda su iz druge generacije nego vi ili iz druge sredine, pa pokušajte naći način da ih bolje upoznate. Imajte na umu da svako imaju svoju ličnost, kao i da različite ličnosti mogu da doprinesu timu.

Važno je i da budete pouzdani i iskreni u svim interakcijama ali i da ohrabrujete ljude na razne načine. Pohvalite njihov posao, podržite ih kada rizikuju i zahvalite im kad vam učine uslugu.

Kako biste stvarili što bolju komunikaciju, pažljivo slušajte kolege i obelodanite saradnicima vaše projekte i rasporede. Pitajte kako njihov posao napreduje.

U slučaju da se teška osoba na vama iskaljuje, nemojte to shvatati lično. Postavite granice kad razgovarate s teškim osobama – pozitivno reagujte na njihovo pozitivno ponašanje i nemojte pridavati puno pažnje njihovom negativnom ponašanju, jer tako samo dodajete ulje na vatru.

Izvor: eKapija

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan