Pacijent iz Kine koji je juče primljen u KCV nema korona virus

Pacijent iz Kine koji je juče primljen u KCV nema korona virus

U Novom Sadu je juče registrovan jedan slučaj sumnje na oboljevanje od koronavirusa, ali je dijagnostikom ta sumnja otklonjena, izjavio je danas u Subotici pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

On je rekao da se sumnja pojavila nakon šte se jedan državljanin Kine javio lekaru sa respiratornim problemima.

U Vojvodini nemamo nijedan slučaj koronavirusa, imali smo juče u Novom Sadu epidemiološku sumnju na jednog državljanina Kine. Nakon opsežnih epidemioloških mera i analize isključeno je da je on oboleo od koronavirusa, odnosno imao je samo jedan akutni respiratorni sindrom – kazao je Gojković a preneo RTV.

On je dodao da su sve epidemiološke službe u pokrajini u fazi pripravnosti te da građani nemaju potrebe ni za kakvom panikom.

Gojković naglašava da će u slučaju pojave obolelih biti aktiviran mehanizam da se oboleli stave u izolaciju.

To je, na kraju krajeva, pokazao i slučaj juče u Novom Sadu, gde je od kako se pacijent javio lekaru, pa do smeštaja i njegove dijagnostike proteklo manje od tri sata – rekao je on.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo je kazao da sistem u pokrajini ima iskustva iz sličnih epidemija i spreman sistem za odgovor na takve eventualne slučajeve.

U okviru kompletnog epidemiološkog nadzora na teritoriji Vojvodine, subotička bolnica ima posebno odvojen deo infektivnog odeljenja koje je upravo pripremljen i spreman za eventualni karantinski udeo u lečenju bolesti za koje mislim da neće biti potrebe. Ali moramo se pripremati. Ponašamo se kao da nema ništa, a pripremamo se kao da ćemo imati problem – izjavio je Gojković prilikom posete ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Dodao je da je virus gripa srednjeg intenziteta za ovaj period godine, osim u Kikindi, Kuli, Staroj Pazovi i Vrbasu gde je višeg intenziteta, piše RTV.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan