Pacijent nasrnuo na psihijatra u ambulanti "Jovan Jovanović Zmaj"

Pacijent nasrnuo na psihijatra u ambulanti "Jovan Jovanović Zmaj"

Iz Doma zdravlja "Novi Sad" obavestili su javnost da se u ponedeljak, 4. marta, u popodnevnim satima, u Odseku za bolesti zavisnosti objekta "Jovan Jovanović Zmaj" dogodio još jedan u nizu napada na zaposlene ove zdravstvene ustanove.

Kako se navodi u saopštenju, ovoga puta je pacijent R. K., od ranije poznat policiji, fizički nasrnuo na  doktorku Milenu Golubski, psihijatra, koja je tom prilikom pala i samo zahvaljujući pomoći ostalih pacijenata koji su bili u čekaonici izbegnuto je nanošenje težih povreda. Povod za incident je bilo nezadovoljstvo pacijenta nemogućnošću trenutne realizacije izdatog elektronskog recepta za metadon u apoteci, kažu u Domu zdravlja. 

– Iako je doktorka Golubski svim pacijentima objasnila trenutnu situaciju i zamolila ih za strpljenje, što su gotovo svi prihvatili, pacijent R. K. je fizički napao našu doktorku hvatajući je za vrat i udarajući je u grudi. Nakon brze intervencije policije nasilnik je udaljen i prema informacijama koje posedujemo javni tužilac je ovo delo okarakterisao kao napad na službeno lice – ističe se u saopštenju DZNS. 

Iako je vinovnik ovog napada zadržan u pritvoru, iz Doma zdravlja "Novi Sad" kažu da su ponovo želeli da upozore javnost na rizike i ozbiljne pretnje kojima su izloženi zaposleni u ovoj ustanovi.

Takođe, Služba za odnose sa javnošću DZNS obaveštava građane da se od 7. marta 2019. godine elektronski recepti za opijate, izdati u Odseku za bolesti zavisnosti, mogu realizovati u apotekama.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)