Pakiranje gde mu nije mesto: Nužda zakon menja?

Pakiranje gde mu nije mesto: Nužda zakon menja?

Prizor sa Bulevara Mihajla Pupina ispred sedišta JKP Parking servis usnimljen pre nekoliko dana svedoči da mesta rezervisana za osobe sa invaliditetom često budu na meti i onih koji ne ispunjavaju taj kriterijum.

Automobil kako nam je rečeno, da ironija bude veća, pripada Parking servisu, a da proverimo ovu informaciju, obratili smo se tom preduzeću u kom su nam potvrdili da se zaista radi o službenom automobilu firme.

Međutim, kako kažu, automobil je bio parkiran na kratko i vrlo brzo je napustio to mesto. Međutim, ostalo je pitanje da li je uopšte trebalo da se automobilom parkira na mestu koje su upravo radnici JKP Parking servisa, sprovodeći rešenje Gradske uprave za saobraćaj, označili da pripada isključivo vlasnicima nalepnice koja označava da vozilo pripada osobi sa invaliditetom.

"JKP Parking servis svakodnevno posluje na dvema lokacijama u gradu, na Bulevaru Mihajla Pupina i u Ulici Filipa Višnjića. To znači da je i svakodnevna potreba saradnje u službama unutar preduzeća veoma izražena, tako da neka od službenih vozila u toku dana imaju potrebu za parkiranjem ispred preduzeća na Bulevaru Mihajla Pupina. Često se radi o isporuci određenih materijala, a da sama isporuka traje veoma, veoma kratko. Inače je ovo lokacija koja je  izuzetno frekventna i nalazi se u crvenoj zoni naplate, a mi kao preduzeće nikada nismo koristili mogućnost rezervacije parking mesta, zato što želimo da što više naših sugrađana ima mogućnost parkiranja i ne želimo da im na ovaj način smanjujemo broj ponuđenih parking mesta", saopštili su iz Parking servisa.

Kako navode dalje Parking servis u saradnji sa saobraćajnom policijom i inspekcijom "vodi računa da mesta za osobe sa invaliditetom koriste baš oni, kojima su i namenjena i retko se može videti da se to i ne dešava".

"Sve ovo govori da se radi o situaciji gde je zbog brzine posla, a nemogućnosti parkiranja, službeno vozilo bilo parkirano na kratko, minut ili dva, koliko treba da se isporuči neka administrativna pošiljka. Koliko god to izledalo na fotografiji, mislimo da nema reči o zloupotrebi ovih parking mesta", zaključuju iz tog preduzeća.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vanja

  pre 3233 dana i 13 sati

  1. To je auto koji vozi iskljucivo izvrsni direktor Marko Topov
  2. Niko drugi nikad nije seo u njega od kad je dosao u fimu
  3. Taj auto je vecito na tom mestu za invalide i brutalna je laz da je dosao na kratko jer stoji tamo svaki dan satima
  4. Ne mogu ni drugi da stanu ni na kratko a kamoli on, bahati direktor
  5. Nije dozvoljeno ni malo krasti, malo tuci pa ni malo stati na invalidsko mesto
  6. Da li svi koje pauk digne sa takvog mesta kada dodju po kola i kazu stao sam malo ne placaju pauka?
  7. Da li ce invalid mozga od tog direktora preuzeti i invaliditet onog cije je mesto malo zauzeo
  8. Da li je on uopste prosao psihijatrijski test pre nego je seo na mesto direktora
  9. PR parkingservisa je brutalno bezobrazan sa takvim opravdanjem
  10. Kako ga i sve njih bre nije sramota.

  Oceni komentar:
  0
  8