Pandemija virusa Kovid-19 odložila  27. Novosadski polumaraton

Pandemija virusa Kovid-19 odložila 27. Novosadski polumaraton

Organizacioni odbor 27. Novosadskog polumaratona doneo je odluku da se navedena manifestacija, zakazana za 22. mart 2020. godine, odlaže.

Razlog odlaganja je pandemija Korona virusa proglašena od strane Svetske zdravstvene organizacije i vandrednih mera Vlade republike Srbije koje sprovodi i Grad Novi Sad, a u cilju zaštite stanovništva. 

– S obzirom na to da je prijavljen veliki broj domaćih i stranih trkača, kao i da inostrani trkači dolaze iz zemalja u kojima su proglašene mere zaštite od korona virusa, sa ciljem da ne izlažemo učesnike i gledaoce Manifestacije potencijalnom riziku, doneli smo odluku da je razumnije odložiti Manifestaciju dok vandredne okolnosti prođu. Napominjemo takođe da su i drugi događaji sličnog karaktera u našoj zemlji i u regionu odloženi – navode u Organizacionom odboru.

Novi termin manifestacije je 30. – 31. maj 2020 godine. 

– Kako je zdravlje uvek na prvom mestu, neophodno je odgovorno i ozbiljno slediti sva uputstva nadležnih, stručnih službi i institucija kako bismo adekvatno organizovali sve predstojeće aktivnosti – kaže se u saopštenju Organizacionog odbora Novosadskog polumaratona.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan