Panika nacije je na nivou ratnog stanja, Krizni štab je odlučio...

Panika nacije je na nivou ratnog stanja, Krizni štab je odlučio...

Danima su mediji razvlačili novo zasedanje Kriznog štaba, držeći paniku na nivou ratnog stanja, ali se na današnjoj sednici nije desilo ništa pompezno, radikalno, drugačije od prethodnih kružoka stručnjaka i političara.

A, tresli smo se što se okupljaju pre 1. avgusta. Zar ne?

Iako, nas danima zdravstveni članovi Kriznog štaba opominju zbog rasta broja novozaraženih, ali i oni ini, a tabloidi plaše sa apokaliptičnim naslovima, danas isti ti odabrani pojedinci oko velikog "viteškog" stola, nisu ništa preporučili iliti doneli rigoroznije epidemiološke mere. Ako ste očekivali drugačije, onda ste pod ozbiljnim stresom, zahvaljujući toj igri naslovnih stranica, udarnih naslova i "žvaki" koju već dugo žvaćete.Osećate se opušteno? Nema toga, bar ne dok traje sudnja borba države sa nikad opasnijim neprijateljem. Morate biti u strahu jer ovaj takmac našem napretku je nevidljiv. Kao i taj napredak. Kao i vi. Ovde je sve nevidljivo, ali mi to živimo. Zagurani glavama u tuđe živote, televizijske kutije i otrovne boldovane naslove. Nemojte se buniti, to smo birali da budemo. I šta nam fali? Potpuno ništa, možda još 20 evra.Morate shvatiti da ste krivi. Da, baš vi, svaki pojedinac sa crvenim pasošem na kojem piše Republika Srbija. I, šta god uradili, pa čak i ako poštujete epidemiološke mere, krivi ste. Ko drugi? Jer, zapravo od vas se ni ne traži da ste odgovorni, već poslušni. Vlast mora biti odgovorna, to joj je posao, za to je izabrana, zar ne? Oni donose odluke? Sad već ni sam ne znam. Ipak, u ovoj nimalo simpatičnoj zemlji na Balkanu vi odlučujute. Zar Vas ne pitaju o svemu?

Naravno, da ne tvrdim da korona virus ne postoji, da broj novoobolelih ne raste, ali ovo pucanje u prazno, ponavlja se već predugo. Na današnjoj sednici, Krizni štab je odlučio da se omogući davanje treće doze vakcine protiv korona virusa, posebno rizičnim grupama. Hm?!

Pre samo četiri dana Stručni komitet za imunizaciju je doneo istu preporuku, a poslednju reč daje, sad već slavni Krizni štab. Znači, okupili su se da aminuju. Divno, hijerahija mora da se zna. Ako ste sve ovo pročitali, red je da vam kažemo šta su odlučili članovi Kriznog štaba.Taksativno: treća doza biće preporučena za građane koji boluju od određenih sistemskih i drugih bolesti, za one koji imaju pad imuniteta, maligne bolesti, bolesti krvi ili idu na hemodijalizu, njihov izabrani doktor  treba da odredi da ti građani prime treću dozu, za opštu populaciju će se doneti odluka nakon daljih ispitivanja… I to je to.

Inače, na današnjem sastanku je i analizirana situacija o porastu broja zaraženih. Čisto da znate. Uživajte u Olimpijadi.

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Branimir

  pre 1025 dana i 20 sati

  Odavno ne pročitah objektivniji tekst o plandemiji.
  Vakcine su referendum, ko se cepi, cepaće njega Vučić davno nakon što poslednji viron KOVID-19 iščezne.

  Oceni komentar:
  2
  4
 • szzz

  pre 1025 dana i 2 sata

  Odlican text, samo sibajte bar olovka nema brnjicu...

  Oceni komentar:
  1
  5
 • ana

  pre 1025 dana i 2 sata

  Културно, промишљено, сведено и надасве цивилизовано написан текст о неким некомпететним, простим и бахатим створењима за које никада нисам гласала, а који одлучују о нашем здрављу и животима. Свака част Дејану, аутору текста!

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Dule

  pre 1025 dana i 25 minuta

  Vredja mi inteligenciju kad citam komentare koji pisu "plandemija" i "brnjica". Stvarno je jako naporno slusati takve gluposti, kad svi imate osobu blizu sebe koja je preminula od posledica korone, koliko god godina imala, ta osoba vam je znacila nesto. I mene iritira nekad panika koja se pravi u medijima oko korone, ali trudim se da ispratim najosnovnije stvari i da ne trazim zaveru na svakom cosku, jer je evidentno da virus postoji i da ga ima svuda i da se sve zemlje u nekoj meri bore sa njom. Unosite nervozu ljudima u istoj meri koju nekad ume da unese krizni stab. Konsultujte se sa lekarima i zanemarite carsijske i internet price. Pojma nemate.

  Oceni komentar:
  1
  3