"PAO" DOGOVOR: Opozicija okupljena oko protesta "Srbija protiv nasilja" u jednoj koloni na izborima

"PAO" DOGOVOR: Opozicija okupljena oko protesta "Srbija protiv nasilja" u jednoj koloni na izborima

Na konferenciji za novinare u Beogradu danas je i zvanično objavljeno da je postignut dogovor o zajedničkom nastupu opozicije okupljene oko "Srbija protiv nasilja" na predstojećim izborima.

Postignut je dogovor o zajedničkom nastupu opozicije okupljene oko „Srbija protiv nasilja“ na narednim izborima. Nosioci liste na republičkim izborima biće Miroslav Aleksić i Marinika Tepić, dok će prvi na listi biti Radomir Lazović, a na beogradskim izborima nosioci će biti Dobrica Veselinović i Vladimir Obradović koji će biti i kandidat za gradonačelnika, a prva na listi će biti Mila Popović. Nosioci liste za pokrajinske izbore biće naknadno objavljeni u Novom Sadu – stoji u tekstu dogovora.

Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbija, Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd, Srce, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i stranka Zajedno dogovorili su zajednički nastup na izborima "na temeljima dobre saradnje u parlamentu, zajedničke organizacije protesta 'Srbija protiv nasilja' i brojnih drugih akcija koje su ove organizacije zajedno i pojedinačno sprovodile kako bi Srbija postala dobro mesto za život svih naših građana", poručuju predsatvnici navedenih stranaka i pokreta.

Ove organizacije prethodno su potpisale Dogovor za pobedu, odnosno dogovor da se na osnovu istraživanja donese odluka da li će se na izbore ići u jednoj ili više kolona proevropske opozicije.

Sva istraživanja u koja smo do sada imali uvid nam govore da postoji velika sinergija zajedničkog delovanja i zbog toga smo doneli odluku da na izbore izađemo zajedno i pobedimo – piše u tekstu dogovora uz napomenu:

– Mi naše razlike ne krijemo, već ih smatramo prednošću i snagom koja pokazuje našu spremnost da se dogovaramo, uvažavamo i nalazimo zajednička rešenja u interesu građana Srbije.

Potpisnici ističu da su ove izbore tražili i za njih se izborili kako bi, kao prvi korak, ispunili zahteve protesta "Srbija protiv nasilja".

Oni pozivaju sve građane da se na sajtovima organizacija u koje imaju najveće poverenje prijave za kontrolu izbora, kao i za pomoć u kampanji jer će se ona "nesumnjivo odvijati u neravnopravnim uslovima i potrebno je da svi damo svoj doprinos u izbornoj pobedi".

Takođe, pozvali su i "sve javne ličnosti, stručnjake, studente, organizacije civilnog društva, aktiviste, da na svoj način pomognu u zajedničkoj kampanji za Srbiju protiv nasilja".

Tekst u celosti pročitajte na sajtu N1.

Oceni vest:
8
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Preneražen da bi li konsterniran!

  pre 232 dana i 13 sati

  Sad će svetski rat. Neviđeno se dogodilo. Padanje snega tu ne pomaže.
  Srbi se ujedinili. Negde, nekad, eto. Zemlja će zaustaviti rotaciju.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • IZNOGUD

  pre 232 dana i 12 sati

  Ako N1 kaže da će i Marinika doći...onda moramo i svi mi...

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Naprdnjacka Smrdija

  pre 231 dan i 8 sati

  Samo jedna kolona i nista drugo, ako desnica nece idemo sami, samo ovog da skinemo posle cemo se o svemu dogovoriti, ziveli! :)))

  Oceni komentar:
  2
  2
 • Stevan

  pre 230 dana i 18 sati

  " Posle cemo se sve dogovoriti"...pa ovo je smesno. Bice "posle cemo se tek posvadjati".
  Imali ste vrlo dobre komentare ali ovaj Vam je zaista smesan

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Naprdnjacka Smrdija

  pre 230 dana i 8 sati

  Stevane vidite da sam stavio i smajla, salim se malo, hocu reci daj samo ovog da najurimo posle je sve lako, srdacan pozdrav!

  Oceni komentar:
  0
  1